oaednews

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Wi-Fi σε 2.030 οχήματα αστικών συγκοινωνιών της Αττικής

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προωθούν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, Δράση για την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.
Πιο συγκεκριμένα, η Δράση, συνολικού κόστους 900 χιλ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 - 2020» και αφορά στην εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϋ και τράμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), προκειμένου το επιβατικό κοινό να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα εν λόγω Μέσα Μεταφοράς.

Φεύγουν τα οικογενειακά επιδόματα έρχεται το ενιαίο επίδομα παιδιού

Με ένα πολυνομοσχέδιο 600 σελίδων η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει περίπου 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Τι θα προβλέπει όμως για το νέο οικογενειακό επίδομα που πλέον μετονομάζεται σε επίδομα παιδιούΈνα επίδομα, ενιαίο για όλες τις οικογένειες με παιδιά, που αυξάνεται με βάση τον αριθμό των τέκνων αλλά και το ύψος του εισοδήματος, προβλέπει η τελική διάταξη του υπουργείου Εργασίας που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότατα αύριο.

Απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη μη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της τρίτης αξιολόγησης

Απόφαση της Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
για τη μη ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων της τρίτης αξιολόγησης
Κι ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός διατυμπανίζουν σε  κάθε ευκαιρία τη δήθεν «καθαρή» έξοδό μας από τα μνημόνια, τον Αύγουστο του 2018, μέσα στις επόμενες μέρες φέρνουν στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και την επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους σε όλον τον πλανήτη.

Απεργία την Παρασκευή 12/1 για το πολυνομοσχέδιο

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του «καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Η κυβέρνηση που φέρνει ένα νέο πολυνομοσχέδιο – φωτιά τις επόμενες μέρες να πάρει δυναμική απάντηση.Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Εγκαίνια Ομαδικής Έκθεσης: ONAR

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, ώρα 8.00 μμ εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: ¨ONAR¨ στο «Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης - "Πανταζίδης"». Συγχαρητήρια στον Paul Debebe, γιο της συναδέλφισσας Σμαράγδας Τσόκαλη, ο οποίος συμμετέχει  και καλλιτεχνικά αλλά και οργανωτικά στην έκθεση.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

             Συνάδελφοι Καλή Χρονιά,


Την Τετάρτη 10  και την Πέμπτη 11  Ιανουαρίου 2018  και ώρες 9π.μ. έως 1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στην αίθουσα  εκδηλώσεων, στο υπόγειο της Διοίκησης.
Υπογραμμίζουμε την μεγάλη ανθρωπιστική αξία της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες να στηρίξουν τη δράση που συνιστά κοινωνική ανάγκη και επιταγή.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ κάλυψε τις ανάγκες σε αίμα πολλών μελών-συναδέλφων ή συγγενών τους όταν προέκυψε ανάγκη.

Μ.Καραμεσίνη: Έρχεται o e-OAEΔ -Ηλεκτρονικά εγγραφή, επίδομα ανεργίας -60.000 θέσεις το 2018

Την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ και την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας, από την πρώτη στιγμή χωρίς τη φυσική παρουσία του ανέργου, θα δρομολογήσει εντός του 2018 ο ΟΑΕΔ, εξαγγέλλει στην συνέντευξη της στο ένθετο «Καριέρα+Εργασία» της ΕΦΣΥΝ, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη. «Εκτός από το τηλεφωνικό μας κέντρο που λειτουργεί άρτια, το νέο portal μας που συνεχώς βελτιώνεται και την υπηρεσία υποδοχής σε κάθε Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) του Οργανισμού, δρομολογούμε σύντομα την ηλεκτρονική εγγραφή των ανέργων και την ηλεκτρονική αίτηση για επίδομα ανεργίας, ως δυνατότητα κάθε ενδιαφερόμενου.

Απεβίωσε ο Γιατρός του ΟΑΕΔ Σπύρος Πετρόπουλος

Μια άσχημη είδηση περίμενε σήμερα του Υπαλλήλους του ΟΑΕΔ στη Διοίκηση, καθώς έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο επί χρόνια γιατρός του ΟΑΕΔ Σπύρος Πετρόπουλος. Η κηδεία θα τελεσθεί αύριο στις 15:30 στο Χαλάνδρι.

Σχετικά με τα δάνεια Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Σχετικά με την επιμήκυνσης δόσεων δανείων σε υπαλλήλους ΟΑΕΔ, όπως  σας έχουμε ήδη ενημερώσει , ισχύουν τα παρακάτω. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο αίτημα υπέβαλε η Ομοσπονδία προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ από 7-10-15
δείτε εδώ:
http://www.oyoaed.gr/2013-11-25-09-30-30/ypomnimata-eggrafa/136-epistoli-omospondias-pros-ti-dioikitria-tou-oaed-gia-epimikynsi-doseon  "Με Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και με τα ΦΕΚ  1136/10-4-2012 και 1915/15-7-2014 κατόπιν αιτήματος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, εξαιτίας της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης και της πάνω από 40% μείωσης του εισοδήματός μας, δόθηκε η δυνατότητα στους εργαζόμενους του Οργανισμού που είχαν λάβει δάνειο από τον ΟΑΕΔ να αναστείλουν την καταβολή των δόσεων τους για δύο έτη.