oaednews

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Το ΠΑΜΕ, για την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με τη σταθερή αγωνιστική δράση, δίνει συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις του εργαζόμενου λαού, χαιρετίζει και τιμά την 45η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973.
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας από τον αταλάντευτο και διαρκή αγώνα ενάντια στη φασιστική, αμερικανονατοϊκή δικτατορία, αλλά και η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες, αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματα μας.

17η Νοεμβρίου,αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη

Από τον συνάδελφο Πέτρο Καπετανόπουλο
Σε πολλές πορείες του Πολυτεχνείου έχουμε πορευτεί βασικά ενάντια στους Αμερικάνους,βασικά ενάντια στις κυβερνήσεις και στην ΕΕ ή βασικά ενάντια στους μπάτσους ανάλογα με την ιστορική συγκυρία
Καταλαβαινόμαστε έτσι;δε λέω μόνο το ένα ή μόνο το άλλο,λέω πού έπεφτε το βάρος της αντιπαράθεσης και της όξυνσης του ταξικού αγώνα κάθε χρονιά.
Λοιπόν φέτος νομίζω πως το βάρος πρέπει να πέσει στον αγώνα της μνήμης ενάντια στη λήθη.
Στη φάση που όχι μόνο οι γνωστοί φασίστες ρίχνουν εμετό για τους δήθεν ανύπαρκτους νεκρούς,αλλά φασιστάκια 15μελών σκούζουν και ψηφίζουν απροκάλυπτα ενάντια στον εορτασμό και σχολάρχες ιδιωτικών σχολείων δε γιορτάζουν την εξέγερση έτσι νταϊλίκι,έχει νομίζω μεγάλη αξία να θυμίσουμε το πρώτο πρώτο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


   Συνάδελφοι,

Συμπληρώνονται φέτος σαράντα πέντε  χρόνια από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών.
Σαράντα πέντε  χρόνια από το κορυφαίο εκείνο γεγονός αντιφασιστικής – αντιιμπεριαλιστικής πάλης του λαού μας, που αποτυπώθηκε στη συνείδησή του σαν το σύμβολο των αγώνων του για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική προκοπή και ειρήνη.
Για εμάς, ο εορτασμός της ΕΠΕΤΕΙΟΥ αυτής δε γίνεται μόνο για την απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς αγωνιστές, αλλά είναι μια υπόσχεση για συνέχιση του αγώνα για τους στόχους και τα ιδανικά της αγωνιζόμενης εκείνης γενιάς, ενός αγώνα ενάντια στον φασισμό, ενάντια στον ωχαδερφισμό, ενάντια στην κάθε μορφής υπονόμευση  της ελευθερίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Η Ένωση μας  συμμετέχοντας στον πανελλήνιο εορτασμό

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Α)  Να πραγματοποιήσει την Παρασκευή, 16  Νοεμβρίου, στις 13.30, τον καθιερωμένο   εορτασμό στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διοίκησης (για την επέτειο του Πολυτεχνείου και τη σημασία της θα  μιλήσει η συνάδελφος Δήμητρα Πισκοπάνη)

35 εκατ. ευρώ για ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 35 εκατ. ευρώ, για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για να καταβληθεί η προβλεπόμενη επιχορήγηση στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) μηνός Νοεμβρίου 2018,

Νέα προκήρυξη «καρμπόν» της 3Κ για 400 προσλήψεις μονίμων μέσω ΑΣΕΠ

Προσλήψεις τουλάχιστον 400 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ και με προκήρυξη τύπου 3Κ που θα καλύψουν τις κενές θέσεις οργανικές θέσεις του νεοσυσταθέντος υπουργείου ανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο αρμόδιος υπουργός τόνισε ότι έχει γίνει το σχετικό αίτημα επισημαίνοντας ότι το μόνιμο προσωπικό χρειάζεται για την λειτουργία του υπουργείου του ο οποίο όπως είπε δεν γίνεται να προσλαμβάνει συνέχεια συμβασιούχους. Μάλιστα ο κ. Βίτσας ευχήθηκε, κατά κάποιον τρόπο, τις θέσεις που θα προκηρυχθούν για την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού να τις καταλάβουν οι σημερινοί συμβασιούχοι του υπουργείου.

Προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα - Ξεκίνησαν οι αιτήσεις, δείτε αναλυτικά

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος προκηρύσσει, σύμφωνα με το άρθρο 3 του Κανονισμού Εργασίας της, την πλήρωση, κατόπιν επιλογής, 45 θέσεων πτυχιούχων Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης (Οικονομικών ή Θετικών επιστημών ή Νομικού Τμήματος Νομικών Σχολών), εκπαιδευτικού ιδρύματος της ημεδαπής ή νόμιμα αναγνωρισμένου της αλλοδαπής, για την κάλυψη αναγκών των μονάδων του δικτύου της, σύμφωνα με την παρακάτω ανάλυση κατά Κατάστημα και αριθμό θέσεων:

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ


45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η 17η Νοέμβρη είναι ημέρα μνήμης για όσους έχουν αγωνιστεί και θυσιάσθηκαν για την ελευθερία.     Είναι πηγή έμπνευσης για τους αγώνες μας.
Ας συλλογιστούμε ότι η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη. Αποτελεί υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να την υπηρετούμε καθημερινά, να την υπερασπιζόμαστε ως το πολυτιμότερο αγαθό.

Φλώρινα: 26 μαθητές από το ΕΠΑΛ και την ΕΠΑΣ μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Δήμο

Την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο Φλώρινας 26 μαθητές συνολικά της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και του ΕΠΑΛ Φλώρινας. Με τους μαθητές και τους Διευθυντές των σχολών συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύτιμη βοήθεια των μαθητών από τις δύο σχολές  στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των δημοτών.

Με την Μ. Τζούφη συναντήθηκαν εκπαιδευτικοί του ΟΑΕΔ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών του ΟΑΕΔ Ιωάννη Παπατσεχιλίδη πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, για θέματα που άπτονται της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του ΟΑΕΔ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ε

Τα συνδικάτα και τα εργασιακά δικαιώματα στη «μετα-μνημονιακή εποχή»

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η ανεργία είναι υψηλότερη κατά εφτά ποσοστιαίες μονάδες από το 19% που δίνει η κυβέρνηση. Στους παραπάνω δείκτες μέτρησης δεν προσμετρώνται και όσοι Ελληνες/ίδες έχουν μεταναστεύσει τα χρόνια των μνημονίων
Το υποτιθέμενο μετα-μνημονιακό τοπίο στα εργασιακά θα εξακολουθεί να καθορίζεται από το καθεστώς που έχουν δημιουργήσει οι μνημονιακοί νόμοι
Του Δημήτρη Κατσορίδα*