oaednews

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ.Κατρούγκαλου

Οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργου Κατρουγκαλου, καθορίστηκαν με απόφαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, όπως δημοσιεύθηκαν απόψε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στον κ. Κατρούγκαλο ανατίθενται οι αρμοδιότητες του πρώην υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η εποπτεία νομικών προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου και αποκεντρωμένων δημόσιων υπηρεσιών.

Σε κατάληψη ο ΟΑΕΔ από τους δικαιούχους των Εργατικών Άη Γιάννη

Όταν ένας εργαζόμενος περιμένει επί περισσότερα από πέντε χρόνια να παραλάβει την εργατική κατοικία η οποία του έχει κληρωθεί, το ποτήρι ξεχειλίζει.

Πόσο μάλλον όταν το κράτος επί περισσότερα από πέντε χρόνια τον κοροϊδεύει και μέσα σε αυτό το διάστημα, έχει δει 7 από τους συνολικά 176 δικαιούχους να έχουν αποβιώσει πριν προλάβουν να παραλάβουν αυτό που δικαιούνται από την Πολιτεία...
Οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα, καθώς από τα τέλη της δεκαετίας του 2000 αν και ουσιαστικά τα κτίρια έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, περιμένουν μάταια να μπουν στα σπίτια τους...
Η κατάληψη είχε αποφασιστεί από τη Γενική τους συνέλευση, αφού έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα και πλέον οι αρμοδιότητες του ΟΕΚ έχουν περάσει στον ΟΑΕΔ.

Διαχρονική αδιαφορία...

Στο πλευρό των «κρυπτοπτωχών»


Ενας πολυχώρος αλληλεγγύης «γεννιέται» στην καρδιά της Αθήνας, μόλις δύο βήματα από την Ομόνοια. Σε ένα επταώροφο κτίριο εγκαινιάζεται στις αρχές του Μαρτίου ο νέος φορέας με πλήθος υπηρεσιών και ιερό σκοπό: την αντιμετώπιση της φτώχειας στον πολυπληθέστερο δήμο της χώρας. «Στόχος μας είναι και η λεγόμενη “κρυμμένη φτώχεια”», επισημαίνει στην «Κ» η επιστημονική υπεύθυνη, Σίσσυ Ανδριτσοπούλου, που προέρχεται από την Εταιρεία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος». «Πολλές οικογένειες ή και μεμονωμένα άτομα δεν θέλουν να κοινοποιήσουν τις οικονομικές τους δυσκολίες ή ζουν στο ευρύ φάσμα της αστεγίας, δεν κοιμούνται δηλαδή στον δρόμο, αλλά η κατοικία τους είναι επισφαλής», λέει η ίδια. Συγκεκριμένα, στο κτίριο της οδού Κουμουνδούρου συστεγάζονται το Γραφείο Διαμεσολάβησης, η Δομή Παροχής Συσσιτίου, το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και ο Ξενώνας Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων. Το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στον Δήμο Αθηναίων», το οποίο απαντάται στο Διαδίκτυο υπό την ονομασία nostosathens.gr, υλοποιεί ο «Νόστος» σε συνεργασία με την «ΙΑΣΙΣ» και τη ΧΕΝ Ελλάδος, με χρηματοδότηση ενός εκατ. ευρώ που διέθεσε ο Δήμος Αθηναίων από ευρωπαϊκά κονδύλια σε αυτή την αναβαθμισμένη μορφή κοινωνικών υπηρεσιών.