oaednews

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Δημόσιο: Οι αποδοχές θα συνδέονται με την αξιολόγηση - Τι αλλάζει στους μισθούς χιλιάδων υπαλλήλων

Από τον Ιανουάριο του 2016 αναμένεται να μπει σε πλήρη εφαρμογή το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με σύνδεση πλέον των αποδοχών με την αξιολόγηση. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης νέους εισαγωγικούς μισθούς για τους νεοπροσλαμβανόμενους από 1/1/2015, σταδιακή κατάργηση της αποκαλούμενης προσωπικής διαφοράς από 1/7/2015, καθώς και «κούρεμα» των οδοιπορικών, των υπερωριών και των εκτός έδρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ    ΣΤΗΝ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                             ΓΙΑ   ΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΛΥΨΗ  ΤΩΝ  ΜΕΛΩΝ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ

                                 ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ
 « ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ  ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΣΕ  ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ  ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ»  
                ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ  ΔΗΜΟΣΙΑ

Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι

Τα  κυβερνητικά  συστήματα  των  τελευταίων  χρόνων  αφού  μας  έφτασαν  στο  σημείο  να  φοβόμαστε  ακόμη  και  τη  σκιά  μας ,
-Νέος  πειθαρχικός  κώδικας  που  καταργεί  το  τεκμήριο  της  αθωότητας  και  οδηγεί  στη  διαθεσιμότητα.
-Αύξηση  των  καταγγελιών  για  περιστατικά  που  συμβαίνουν  εντός  των  Υπηρεσιών  από  συναλλασσόμενους  τους  οποίους  όπλιζαν τα  κυβερνητικά  …… τόσο  καιρό  και  συνεχίζουν  να  το κάνουν  φωτογραφίζοντας  όλους  τους  Δ,Υ  ως  υπεύθυνους  για  την  κατάντια  της  χώρας  μας. 

Αυτό  το  σύστημα  λοιπόν  με  τους  ανθρώπους  του  στα  σωματεία  «  δίνει  λύσεις »  προτείνοντας  μας  νομική  προστασία  ύψους  15.000 ευρώ  ανά  έτος   σε  μεγάλη  ιδιωτική  εταιρία.   
Το  σύστημα  στηρίζει  αυτούς  και  αυτοί  με  τη  σειρά  τους  το   σύστημα ……...

"ΕΝΟΤΗΤΑ" ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«ΕΝΟΤΗΤΑ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

Καταγγέλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την Ανακοίνωση υπ'αριθμ. 89/27-11-2014 που εξέδοσε η ΔΑΚΕ για λογαριασμό της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρ. & Δυτ.Μακεδονίας ως απόλυτα ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ & ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

Η εν λόγω κατάπτυστη Ανακοίνωση παρουσιάζει ΨΕΥΔΩΣ την αποδοχή της πρότασης για Νομική Κάλυψη από τα μέλη του Δ.Σ., ενώ στην πραγματικότητα κατά την ψηφοφορία τόσο ο εκπρόσωπος μας όσο και ο εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Μετώπου καταψηφίσαμε την σχετική πρόταση και προτείναμε να εξετάσουμε προσφορότερους τρόπους κάλυψης των νομικών δικαιωμάτων των μελών του Συλλόγου μας.

Διακήρυξη του Συνδυασμού Ανεξάρτητη Φωνή στον ΟΑΕΔ

Ανεξάρτητη Φωνή στον ΟΑΕΔ

Για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Οργανισμού


Ο συνδυασμός Ανεξάρτητη Φωνή στον ΟΑΕΔ, σε μια κρίσιμη για το μέλλον του Οργανισμού εποχή, συμμετέχει, για πρώτη φορά, στις εκλογές, εκφράζοντας μια σύνθεση απόψεων, στη βάση ενός ελάχιστου κοινού παρανομαστή για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ.

Σε ένα παραταξιακό γύρω μας σκηνικό, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε, στη βάση μιας νέας ιδεολογικής σύγκλισης, την  ανεξάρτητη φωνή του ΟΑΕΔ, την απαλλαγμένη από ταμπέλες και κομματικές γραμμές. Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα, το συνδικαλιστικό κίνημα, τουλάχιστον στον ΟΑΕΔ, να  κάνει ένα βήμα μπροστά.

Δεν είναι τυχαίο ότι, από όλες τις χώρες της ΕΕ, έχει επιλεγεί η Ελλάδα για να εφαρμοστούν, στην πιο σκληρή τους εκδοχή, οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές.

Βγαίνει η προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ


Κλείδωσαν το χρονοδιάγραμμα και ο τελικός αριθμός για τις προσλήψεις με τα γνωστά και ως πεντάμηνα που θα γίνουν μέσα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ ενώ σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνεται η προκήρυξη.