oaednews

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Δημιουργείται Ένστολη Δασοφυλακή

Δημιουργείται για πρώτη φορά στη χώρα Ένστολη Δασοφυλακή. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, καθορίστηκαν τα στοιχεία του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δασικών Υπαλλήλων, η περιγραφή της στολής τους και των χαρακτηριστικών αυτής, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.
Με δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος τόνισε: «η πρόθεσή μας για καλύτερη επιτήρηση των δασικών οικοσυστημάτων είναι εμφανής και έμπρακτη. Ισχυροποιούμε τους δασοφύλακες των δασικών υπηρεσιών της χώρας, οι οποίοι δεν θα είναι πια οι "φτωχοί συγγενείς" της φύλαξης του δασικού χώρου. Διασφαλίζουμε, όμως, και τους πολίτες που θα ελέγχονται, οι οποίοι θα είναι σίγουροι πια για τον ελεγκτή τους με την επίδειξη από τον τελευταίο του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας».

Η καταβολή πληρωμών για τα προγράμματα «18-24» και Κοινωφελή (ΦΕΚ)

«Τα ποσά της δημόσιας χρηματοδότησης εγγράφονται στον προϋπολογισμό Δημοσίων επενδύσεων (ΣΑΕ 334/1) και τα αντίστοιχα ποσά χρηματοδότησης προς τους ωφελούμενους και τους παρόχους, μεταβιβάζονται από το λογαριασμό δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος σε επίπεδο Συλλογικής απόφασης (ΣΑΕ 334/1), στον ειδικό έντοκο λογαριασμό που προβλέπεται στο άρθρο 1 της παρούσας», αναφέρει απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ σχετικά με το πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου για νέους από 18 έως 24 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας».

Η Αξία της υπερεργασίας

Σχόλιο του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσου Ηλιόπουλου, στο facebook, με αφορμή τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή του σχεδίου νόμου για την προστασία των εργαζομένων.
Όπως σημειώνει ο Ν. Ηλιόπουλος:
Έχουν ξεσηκωθεί οι εργοδοτικοί φορείς για την υποχρέωση ηλεκτρονικής προαναγγελίας των υπερωριών (σ.σ.: στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου). Μέχρι σήμερα τις καταγράφουν χειρόγραφα σε ένα μη θεωρημένο βιβλίο και στις αρχές κάθε μήνα δηλώνουν τις υπερωρίες που έγιναν τον προηγούμενο. Παράλληλα δεν φέρουν καμία υποχρέωση καταγραφής της υπερεργασίας (μέχρι μία ώρα την ημέρα μέχρι 5 ώρες την εβδομάδα).

Ένταση στη Βουλή για το ν/σ του υπ. Εργασίας

«Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό το νομοσχέδιο τα λύνει όλα. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην αγορά εργασίας και δεδομένων των περιθωρίων που έχει να ασκήσει τις μέγιστες δυνατές παρεμβάσεις προς όφελος των εργαζομένων» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου κατά την τοποθέτησή της στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή στην οποία συζητείται το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης. Δια του εισηγητή της Γιάννη Βρούτση η Ν.Δ. μίλησε για νομοσχέδιο πολιτικής σκοπιμότητας και προσπάθεια να μπει «κάτι στο άδειο καλάθι του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ».

Συμβασιούχοι: Νέο “μπλόκο” στις πληρωμές –Ποιοι Επίτροποι δεν υπογράφουν (έγγραφα+λίστα)

Σε «τσουνάμι» εξελίσσονται, όπως αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, οι αποφάσεις Επιτρόπων που επιστρέφουν τα εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων-“παρατασιούχων”. Πρόκειται για εργαζόμενους που προσέλαβαν οι δήμοι με νέες συμβάσεις βάσει του άρθρου 24 του ν. 4497/2017 (ρύθμιση Σκουρλέτη). Αποτέλεσμα, να επαναλαμβάνεται το σκηνικό της περασμένης Άνοιξης με την πρώτη ρύθμιση Σκουρλέτη. 

ΟΧΙ στη δίωξη του αγωνιστή Γ. Παρασκευόπουλου!

Αναδρομική ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης στο Δήμο Καλλιθέας
Εκδικητική δίωξη μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου με ανυπόστατες κατηγορίες για τις μεγάλες κινητοποιήσεις του 2011
Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές της εργατικής τάξης!
Οκτώβρης του 2011. Ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων στους ΟΤΑ βρίσκεται στην κορύφωσή του.
Στο Δήμο Καλλιθέας επί 25 μέρες οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε συντριπτικά ποσοστά στις κινητοποιήσεις. Οι απειλές και οι εκβιασμοί, πέφτουν στο κενό. Δεν περνάει η απεργοσπασία, δεν κουνιέται φύλλο. Ο Γιώργος Παρασκευόπουλος πρωτοστατεί στον αγώνα και, βέβαια, στοχοποιείται.

Εργατολόγοι για τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, Αν απορριφθεί η αγωγή του εργαζομένου πώς θα επιστρέψει τα χρήματα;

Τα κενά που υπάρχουν στη ρύθμιση του ΟΑΕΔ, περί επιδότησης ανεργίας όταν δεν καταβάλλονται δεδουλευμένα, καταδεικνύουν εργατολόγοι, καθώς αν απορριφθεί η αγωγή του, ο άνεργος, πλέον πρέπει να επιστρέψει το επίδομα

«Δώρον άδωρον» χαρακτηρίζεται από νομικούς κύκλους η δυνατότητα επιδότησης ανεργίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων καθώς σε περίπτωση απόρριψης της αγωγής του, ο απλήρωτος εργαζόμενος θα κληθεί να επιστρέψει πίσω στον ΟΑΕΔ το σύνολο των επιδομάτων που έχει εισπράξει.