oaednews

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Γκάμπι Τζίμερ: Να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση

Την ανάγκη να εξαιρεθούν οι συλλογικές συμβάσεις από τη διαπραγμάτευση μεταξύ δανειστών και Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, υποστήριξε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τζίμερ, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, στις Βρυξέλλες.

Χρηματοδότηση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Υπεγράφη η χρηματοδότηση του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και η καταβολή της Γ' Δόσης.
Ειδικότερα, με απόφαση που υπογράφεται από  τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, αποδίδεται από τον λογαριασμό του Υπουργείου που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων»,

Απασχόληση των νέων

500 εκ ευρώ από την ΕΕ για την Απασχόληση των νέων ή για τις εταιρείες ευρέσεως εργασίας?

Στα 157,85 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων και στα 134,49 δισ. ευρώ σε πιστώσεις πληρωμών ανέρχονται τα ποσά του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2017 που ενέκρινε σημερα το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, με 438 ψήφους υπέρ, 194 κατά και 7 αποχές.

 «Έχουμε πετύχει τους στόχους μας. Ο προϋπολογισμός του 2017 επικεντρώνεται σαφώς στις προτεραιότητές μας για την ενίσχυση της ανάπτυξης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ειδικά για τους νέους, και την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. 

Απαράδεκτη τροπολογία Αχτσιόγλου για γραφεία ευρέσεως εργασίας

Με απαράδεκτη τροπολογία της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, καταργείται προηγούμενη διάταξη και μπορεί εφεξής να εκχωρείται η άσκηση της δραστηριότητας Ιδιωτικών Γραφείων Ευρέσεως Εργασίας (Ι.Γ.Ε.Ε.) και υποκαταστημάτων τους σε διαφορετικό φυσικό ή νομικό πρόσωπο, από εκείνο που τα σύστησε.
Σε μια διαλυμένη αγορά εργασίας ο στόχος δεν θα έπρεπε να είναι η ενδυνάμωση των ιδιωτικών γραφείων εργασίας που μοναδικό σκοπό έχουν την "αρπαγή κονδυλίων"  αλλά η ενδυνάμωση και στήριξη του μοναδικού δημόσιου φορέα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Εκλογές Υ.Σ : Αγωνιστική Ενωτική Συνεργασία

Δικαίωση για την παράταξή μας όσον αφορά τις εκλογές των ΥΣ αποτελεί η δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει τις εκλογές σε εργάσιμη ημέρα. Επαναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση των θέσεων μας στις οποίες ένα από τα βασικά στοιχεία του διεκδικητικού μας πλαισίου αποτελούσε και η διεξαγωγή των εκλογών εργάσιμη μέρα κλπ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΝΩΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΑΔΕΙΞΗ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ                                                ΣΤΟ  ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  Ο.Α.Ε.Δ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Εν όψει των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τα οποία, όπως γνωρίζετε, είναι αρμόδια για μεταθέσεις, μετατάξεις, αναγνώριση προϋπηρεσίας, μεταπτυχιακών τίτλων, άδεια για εργασία εκτός υπηρεσίας, καθώς και την εν γένει υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων, θα θέλαμε να σας εκθέσουμε τις θέσεις μας:
Ο  Συνταγματικά κατοχυρωμένος (άρθρο 103  παρ. 4) αλλά  ταλαιπωρημένος  θεσμός  των  Υπηρεσιακών  Συμβουλίων  χρειάζεται  εκπροσώπους  με  ήθοςεντιμότητα, σταθερότητα, καθαρότητα  θέσεων  και  με  βαθύ  το  αίσθημα  δικαίου.

Το... σύστημα πρόδωσε τον ΟΑΕΔ

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, του ΜΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Γιώργος Μακράκης δηλώνει στο «Εθνος» ότι «η υπομονή των εργαζομένων αλλά και των συναλλασσομένων με τον Οργανισμό έχει εξαντληθεί! Τα συνεχιζόμενα προβλήματα των πληροφοριακών μας συστημάτων δημιουργούν κάκιστη εντύπωση για την εικόνα του Οργανισμού και οδηγούν στα άκρα τις σχέσεις πολιτών και υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει καμιά ευθύνη των συναδέλφων, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αγανακτισμένους πολίτες».


Την ταλαιπωρία χιλιάδων εργαζομένων και ανέργων προκαλεί η δυσλειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων του ΟΑΕΔ, με τις προστριβές μεταξύ των υπαλλήλων του Οργανισμού και των πολιτών να αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας.Τα συστήματα «πέφτουν» πολύ συχνά, τα δεδομένα των διαφόρων αιτήσεων για επιδόματα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ είναι πολλές φορές αρκετά διαφορετικά από αυτά που στην ουσία απαιτούνται από τους πολίτες, ενώ και η διασταύρωση στοιχείων με άλλους οργανισμούς του Δημοσίου είναι άκρως... προβληματική.