oaednews

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

ΕΣΠΑ: Πώς μπορείτε να πάρετε επιδότηση έως 100% για νέα επιχείρηση

Tέσσερα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ με επιδοτήσεις 100% των δαπανών για την έναρξη νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας τίθενται σε εφαρμογή.

Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ και αυτά είναι:
1. Η ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων κατά 50% για την ανακαίνισή τους.
2. Η πλήρης κάλυψη των λειτουργικών δαπανών νεοφυών επιχειρήσεων που θα συσταθούν από ανέργους.
3. Η επιδότηση κατά 100% των εξόδων για την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας πτυχιούχων ανέργων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
4. Η χρηματοδότηση ανέργων που έκαναν την περασμένη χρονιά επιχειρήσεις και προσέλαβαν ανέργους.Στόχος των δράσεων αυτών είναι να ωφεληθούν αμέσως και εμμέσως περισσότεροι από 17.000 άνεργοι αλλά και 700 μικρές τουριστικές επιχειρήσεις. Τα προγράμματα θα προκηρυχθούν σε δύο κύκλους, με τον πρώτο να ξεκινά τους επόμενους δύο μήνες.
Αναβάθμιση υπηρεσιών

«Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο»


 
Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καλεί τα μέλη του αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού σε μία εβδομάδα δράσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, με επίκεντρο την 21η Οκτωβρίου που έχει καθιερώσει ο ΣΕΑ ως «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας».
 
Στον αγώνα ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των μνημείων και του έργου που συντελείται για την προστασία τους και την απόδοσή τους στην κοινωνία, το σημαντικότερο όπλο των αρχαιολόγων και των άλλων εργαζομένων στον πολιτισμό είναι η ίδια η δουλειά μας. Ως εκ τούτου προτείνουμε τη διοργάνωση μιας σειράς διαφορετικών εκδηλώσεων που να αναδεικνύουν το πολυσχιδές (ανασκαφικό, αναστηλωτικό, μουσειακό, εκπαιδευτικό κ.λπ.) έργο που πραγματοποιείται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τη σημασία αυτού του έργου για την κοινωνία.
 
Ειδικότερα για την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις, υπό τον γενικό τίτλο «Άνθρωποι και Μνημεία σε κίνδυνο», αφιερώνονται στη μνήμη του Khalid al-Asaad και του Qassem Abdallh Yehya, οι οποίοι δολοφονήθηκαν άγρια από τους αμείλικτους ισλαμιστές. 
 

Tα επαγγέλματα που επιδοτεί το ΕΣΠΑ για την απασχόληση πτυχιούχων

Στη δημοσιότητα δόθηκε προδημοσίευση του Προγράμματος «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα - Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991, «για την έναρξη ή υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου». Οι επενδυτικές προτάσεις που θα υποβληθούν θα έχουν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης ορίζεται στο 100%.

Οι 10 πιο γραφικοί φθινοπωρινοί προορισμοί

Tα ελληνικά χωριά της ηπειρωτικής χώρας μονοπωλούν το ενδιαφέρον για σύντομες αποδράσεις μόλις φτάσει το φθινόπωρο. Πανέμορφα γραφικά χωριά προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία και μοναδικά χρώματα, τόσο σε τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα για τις χειμερινές και φθινοπωρινές διακοπές, όσο και για τους Έλληνες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις ομορφιές που προσφέρει κάθε τόπος.
1.Νυμφαίο – Φλώρινα
nimfaio

Και στου δυο γονείς θα πρέπει να χορηγείται γονική άδεια – Απόφαση του ΣτΕ

Με την απόφαση για την υπόθεση C-222/14 το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (τέταρτο τμήμα) στις 16 Ιουλίου 2015, αποφάνθηκε ότι εθνική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία δημόσιος υπάλληλος δεν έχει δικαίωμα γονικής άδειας σε περίπτωση κατά την οποία η σύζυγός του δεν εργάζεται ή δεν ασκεί οποιοδήποτε επάγγελμα, εκτός αν, λόγω σοβαρής πάθησης ή βλάβης, κριθεί ανίκανη να αντιμετωπίσει τις ανάγκες ανατροφής του παιδιού, αντιβαίνει στις διατάξεις των οδηγιών 96/34/ΕΚ του Συμβουλίου, της 3ης Ιουνίου 1996, σχετικά με την συμφωνία-πλαίσιο για τη γονική άδεια, που συνήφθη από την UNICE, την CEEP και την CES, όπως τροποποιήθηκε με την οδηγία 97/75/ΕΚ του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 1997, καθώς και 2006/54/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 5ης Ιουλίου 2006, για την εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας και απασχόλησης.