oaednews

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κόντρα μετά την ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας για κατανομή προσωπικού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Αντιπαράθεση με εκατέρωθεν βολές και έκδοση ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και τον περιφερειάρχη σε επίπεδο δηλώσεων Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων στη Στερεά Ελλάδα.

Η κόντρα ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για κατανομή προσωπικού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών. 

Ανεργία: ο δρόμος προς την απώλεια του εαυτού

Πώς αντιδρούν τα περισσότερα άτομα αν, από τη μια μέρα στην άλλη, βρεθούν χωρίς εργασία; Όταν μάλιστα, για λόγους εντελώς άσχετους με τις εργασιακές τους ικανότητες, η απόλυσή τους συνεπάγεται την είσοδό τους σε ένα μακροχρόνιο και αδιέξοδο καθεστώς ανεργίας; Άραγε, πώς τα άτομα αυτά -αλλά και η κοινωνία στην οποία ανήκουν- επιχειρούν να «διαχειριστούν» και να «εκλογικεύσουν» την κατάσταση αποστέρησης του κοινωνικού τους ρόλου, που βιώνουν εξαιτίας της απώλειας ή της αδυναμίας εύρεσης εργασίας;

Ενημέρωση περί Οργανογράμματος ΟΑΕΔ

Αρ. Πρωτ. 237 / 9 -6 – 2016
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα«Ενημέρωση περί Οργανογράμματος ΟΑΕΔ»

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη, 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ με  τη διοικήτρια του Οργανισμού κ. Μαρία Καραμεσίνη.

Στη συνάντηση διευκρινίστηκε από τη Διοικήτρια ότι το σχέδιο που μας έχει δοθεί  για διαβούλευση δεν αποτελεί το ολοκληρωμένο οργανόγραμμα και ότι θα ακολουθήσει 2η φάση διαβούλευσης, αφού μας δοθούν όλα τα δεδομένα. Διευκρινίστηκε  ότι το σχέδιο που μας εστάλη ως οργανόγραμμα αποτελεί ένα σημείο έναρξης διαλόγου με  κάποια βασικά δεδομένα της 1ης φάσης της διαβούλευσης. Για το θέμα αυτό συναποφασίστηκε νέα συνάντηση μεταξύ του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της Διοικήτριας  για την Τετάρτη, 22 Ιουνίου.  

«Γράμμα από μια εργαζόμενη στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας»


γράφει η Βενετία Κωστοπούλου

 Πέρασαν ήδη πέντε (5) μήνες από την ημέρα που με κάλεσαν να εργαστώ στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας και δεν κρύβω πως η συγκίνηση είναι μια λέξη που δεν μπορεί να εκφράσει τα έντονα συναισθήματα για τους ανθρώπους που καλούμε να αποχωριστώ. Δεν μπορώ προσποιηθώ ότι δεν θα στεναχωρηθώ που τους χάνω και δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι θα μου λείψουν τα πρωινά μαζί τους και όλα όσα μοιραστήκαμε. Το γνώριζα εξ’ αρχής ότι η εργασιακή μας σχέση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο, δεν υπολόγιζα όμως πως η εκτίμηση, το ενδιαφέρον και η συμπάθεια που αναπτύχθηκε μεταξύ μας θα έχουν διάρκεια.