oaednews

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: άμεση κατάργηση των στρεβλώσεων της αγοράς Η/Ε και όχι η αύξηση των τιμολογίων.

Η συζήτηση για αυξήσεις και νέα τιμολόγια στη ΔΕΗ έχει «ανάψει» για τα καλά αλλά για μια ακόμη φορά υπάρχει ο κίνδυνος να «χαθεί το μέτρο».
Η αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην οποία περιήλθε η μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας εξαιτίας των στρεβλώσεων της αγοράς, είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και χρειάζεται προσεγμένα βήματα που θα της δώσουν την ευκαιρία να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει χωρίς παράλληλα να δοθούν νέα προνόμια στους ιδιώτες παρόχους… Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μια αγορά με κοινούς κανόνες για όλους.

Θα καταργηθεί η καταργημένη από το 2016 μηνιαία ανανέωση της κάρτας ανεργίας!!!


Θα καταργηθεί η καταργημένη από το 2016 μηνιαία ανανέωση της κάρτας ανεργίας!!!

  Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου (25/8/2019), βασικός στόχος του Υφυπουργού  ψηφιακής διακυβέρνησης και  αρμόδιου για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, κ  Γεωργαντά,  είναι να απαλλάξει τους ανέργους από την υποχρέωση να δίνουν το «παρών» κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ.  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Υπουργείο σχεδιάζει την κατάργηση της μηνιαίας  επίσκεψης  των ανέργων στον ΟΑΕΔ για την ανανέωση της κάρτας ανεργίας….. ενημερώνουμε την εφημερίδα και τον αρμόδιο Υφυπουργό-αν όντως το είπε ο ίδιος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα- ότι το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει   από τις 4 Ιανουαρίου 2016. Ενημερώνουμε επίσης ότι η κάρτα ανεργίας διαγράφεται αυτόματα από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και αναστέλλεται τυχόν επίδομα ανεργίας, σε περίπτωση που ο άνεργος βρει δουλειά και δηλωθεί στο ΕΡΓΑΝΗ.

Κοινωφελής εργασία στους Δήμους: Έξοδος από την εργασιακή ομηρεία

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό, σχετικά με την περίπτωση των εργαζόμενων με κοινωφελή εργασία στους Ο.Τ.Α. και πόρους του Ο.Α.Ε.Δ. Πρόκειται για μία ακόμα περίπτωση εργασιακής ομηρείας, με συμβάσεις εργασίας, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις έλαβαν συνεχόμενες παρατάσεις, προκειμένου να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Υπενθυμίζεται ότι, και σήμερα, απασχολούνται αρκετές χιλιάδες εργαζόμενοι σε υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με παρατάσεις των αρχικών συμβάσεών τους, οι οποίες αναμένεται να λήξουν το επόμενο διάστημα.

ΑΣΕΠ: 98 προσλήψεις σε Δημόσια ΙΕΚ - Όλη η προκήρυξη

ΑΣΕΠ: 98 ανοιχτές θέσεις εργασίας σε Δημόσια ΙΕΚ - Δείτε όλη την προκήρυξη
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η προκήρυξη για την πρόσληψη 98 ατόμων σε Δημόσια ΙΕΚ. Οι προσλήψεις θα ακολουθήσουν τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Παρακάτω θα βρείτε ενεργό link με την εν λόγω προκήρυξη στην οποία υπάρχουν τα απαραίτητα προσόντα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. 

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 105 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ - Όλες οι ειδικότητες

ΑΣΕΠ: Αρχίζουν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ. Οι εν λόγω προσλήψεις αφορούν Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου. Δείτε όλα τα απαραίτητα προσόντα, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την προκήρυξη.
Ξεκινάει σήμερα Τρίτη 27 Αυγούστου η διαδικάσια υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις στον ΑΔΜΗΕ μέσω ΑΣΕΠ. Οι προσλήψεις αφορούν 21 ειδικότητες σε 11 περιοχές της Ελλάδας.