oaednews

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Θα ανοίγουν δωρεάν οι μπάρες για τους ανέργους στην Εγνατία Οδό

Την δυνατότητα να περνούν δωρεάν τα διόδια της Εγνατίας Οδού θα έχουν οι άνεργοι μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.
Στην Ανεξάρτητη Αρχή προσέφυγαν άνεργοι πολίτες, διαμαρτυρόμενοι καθώς η εταιρία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» δεν αποδεχόταν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων τους από τους σταθμούς διοδίων.

ΠΙΣ: Μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ

Τη μετατροπή της νομικής μορφής των Νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, προτείνει ο ΠΙΣ . Έντονες διαφωνίες από νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά μέσω της ΕΙΝΑΠ. 

Γενιά των 300 ευρώ: Μία στις δύο δουλειές είναι part time και εκ περιτροπής

Οι 58 από τις 100 θέσεις που δημιουργούνται στην χώρα μας ειναι μερικής και εκ περιτροπής εργασίας ύψους 300 ευρώ το μήνα!
Μόνο τον Σεπτέμβριο έγιναν 7.000 μετατροπές συμβάσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης σε μερική και εκ περιτροπής απασχόληση.

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Έληξαν οι συμβάσεις στα Κέντρα Υποδοχής, αποχωρούν οι εργαζόμενοι - Δεν εκδόθηκε ΚΥΑ

ΟΑΕΔ Κοινωφελής εργασία: Μένουν χωρίς εργαζόμενους οι δομές φιλοξενίας και τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης - Έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέσω της κοινωφελούς εργασίας.
Την άμεση έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά την επέκταση του προγράμματός κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής (Γ΄ Κύκλος) που αφορά 2.082 θέσεις συμβασιούχων (πρόσκληση ΟΑΕΔ 10/2018) ζητούν οι εργαζόμενοι του προγράμματος, αφου όπως τονίζουν έχουν λήξει πολλές συμβάσεις και έχει αποχωρήσει προσωπικό.