oaednews

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Συμβασιούχοι ΕΣΠΑ: Ανησυχία από δηλώσεις Θεοδωρικάκου -Αντιστρατεύονται αποφάσεις ΚΕΔΕ (έγγραφο)

Ανησυχία στους δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους ΕΣΠΑ που εργάζονται επί σειρά ετών στους δήμους (Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, σχολικές καθαρίστριες), προκαλεί η κατηγορηματική άρνηση του υπουργού Εσωτερικών για προσλήψεις με μοντέλο «Βοήθεια στο Σπίτι»,
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτησή του στα social media οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑπ-ΜΕΑ, επικαλούμενοι το άρθρο της ιστοσελίδας υπενθυμίζουν την «ΟΜΟΦΩΝΗ απόφασή του το ΔΣ της ΚΕΔΕ (ΚΕΔΕ-για-ΚΔΑΠ-11-06-2020) στις 11/06/2020, καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να συζητήσουν με τους Δημάρχους και τους εργαζόμενους τις ξεκάθαρες και από κοινού διεκδικήσεις τους για την ανάληψη συγκεκριμένων νομοθετικών πρωτοβουλιών για:

Προσλήψεις συμβασιούχων από Δήμους και Περιφέρειες

Προς κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών τους, σε προσλήψεις προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, προχωρούν Περιφέρειες και Δήμοι της Χώρας, όπως δημοσιεύει, σήμερα, το epoli.gr. [Επισυνάπτονται οι Προκηρύξεις]
Συγκεκριμένα,
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
  • ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
Αιτήσεις έως 03/07/2020.

“Mαύρη τρύπα” στο ασφαλιστικό σύστημα”, από τα ελλείμματα της κρίσης

Σε 7,5 δισ. ευρώ στο τέλος Μαΐου (4% του ΑΕΠ), τινάχθηκε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού και το πρωτογενές πλεόνασμα, που είχαμε συνηθίσει να μετράμε τα τελευταία έξι χρόνια μήνα με τον μήνα έγινε πρωτογενές έλλειμμα 4,8 δισ. ευρώ.
Η προσοχή στρέφεται δε και στη νέα «μαύρη τρύπα» που δημιουργείται στο ασφαλιστικό σύστημα.

Σε πτωτική τροχιά οι δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ για απασχόληση, ωράρια και μισθούς

Κινδυνεύουν 305 εκατ. θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας
Εντυπωσιακή μείωση (49,2%) εμφανίζει το πρώτο τρίμηνο του έτους ο δείκτης μισθών και ημερομισθίων στον τουρισμό και στην εστίαση. Δεύτερη χειρότερη επίδοση στο τρίμηνο εμφανίζει ο εξορυκτικός τομέας [ορυχεία και λατομεία (-39,8%)] με τρίτο τον τομέα της μεταποίησης (-29,5%).

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή με αφορμή την αλλαγή των κριτηρίων μοριοδότηση των συμβασιούχων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που διδάσκουν στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ απαίτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε την
Παρασκευή στη Βουλή, με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τα κριτήρια μοριοδότησης των συμβασιούχων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ.

Από αύριο οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

Ξεκινάει αύριο η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δια μέσω του ΟΑΕΔ Ξεκινά την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59. Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά επιδοτούνται ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αυξάνεται η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια. Επίσης, μειώνεται η ιδιωτική συμμετοχή σε όλα τα ξενοδοχεία, ενώ αυξάνεται η επιδότηση του ΟΑΕΔ.

Οριστικοί Πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων του Προγράμματος Παιδικών Κατασκηνώσεων ΟΑΕΔ 2020




Αναρτήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 24  Ιουνίου, τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι οριστικοί πίνακες αποκλειομένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2020 του Οργανισμού. Συνολικά, φέτος χορηγήθηκαν 59.000 επιταγές για ωφελούμενα παιδιά και στο πρόγραμμα συμμετέχουν 50 κατασκηνώσεις.

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ




Ξεκινάει σήμερα, Τέταρτη 24 Ιουνίου και ώρα 18:00 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΒΝΣ) του Οργανισμού για τη σχολική χρονιά 2020- 2021.  Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 ώρα 23:59.

Οι ΒΝΣ του ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 6:45 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2020) έως 4 ετών.  Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ). Η δυναμικότητα των  ΒΝΣ καλύπτει τις ανάγκες φιλοξενίας 2.000 βρεφών και νηπίων περίπου.