oaednews

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Πλεόνασμα θράσους

Σύμφωνα με τη λογική του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, οι δικαστικοί, οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί είναι οι «πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από το μνημόνιο». Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από τα λεγόμενά του, αφού από τη μια λέει ότι θα το μοιράσει στους πιο αδύναμους και από την άλλη, το τάζει στις συγκεκριμένες ομάδες
Της Βασιλικής Σιούτη

ΟΑΕΔ επιδότηση για προσλήψεις ανέργων σε επιχειρήσεις .


 Η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης − ΤΟΠΣΑ», αναμένεται να δημοσιευτεί άμεσα από τα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ. Δικαιούχοι Επιδότησης Από το πρόγραμμα μπορούν να επιδοτηθούν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις (εκτός από εξαιρούμενες οικονομικές δραστηριότητες όπως νυχτερινά κέντρα, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης, οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου, εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους,

Δελτίο τύπου ΠΕΥ ΟΑΕΔ -Δωρεάν διάθεση του περιοδικού un follow στους ανέργους



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν διάθεση περιοδικού un follow

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν συναλλαγή με τον ΟΑΕΔ, ότι  από Δευτέρα 17/3/2014, θα διατεθούν δωρεάν 5.000 τεύχη του περιοδικού «un follow» στις Υπηρεσίες:

1.ΚΠΑ ΑΘΗΝΑΣ (Σταδίου 54, Αθήνα)

2.ΚΠΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστα Κρυστάλλη 6, Περιστέρι)

3.ΚΠΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ (Τσαλδάρη Παναγή 28 & Χρυσοστόμου Σμύρνης 42, Βύρωνας)

4.ΚΠΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Έσλιν 3)

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Οι εξελίξεις τρέχουν, τα νομοσχέδια  ψηφίζονται το ένα μετά το άλλο και οδηγούν τη δημόσια διοίκηση, τους δημοσίους υπαλλήλους, την κοινωνία ολόκληρη, σε πλήρη αποδιοργάνωση, σε πλήρες αδιέξοδο.

981 χιλιάδες Ελληνες αναζητούν δουλειά πάνω από ένα χρόνο!

Νέα άνοδο κατέγραψε η ανεργία στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, με τους μακροχρόνια ανέργους, όσους δηλαδή αναζητούν, μάταια, εργασία για περισσότερο από ένα χρόνο, να αντιστοιχεί στο 72% του συνόλου των ανέργων ή περίπου 981.000 Έλληνες.
Η ανεργία αυξήθηκε στο 27,5% στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, από 27% στο τρίτο τρίμηνο και έναντι 26% που είχε καταγραφεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2012. Σε μέσα επίπεδα πέρσι διαμορφώθηκε στο 27,3% από 24,2% το 2012, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 1.363.137 άτομα, αυξημένος κατά 1,3% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο και κατά 5,2% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2012.