oaednews

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αυξήθηκε κατά 6 ευρώ το επίδομα ανεργίας, ενώ οι δικαιούχοι μειώθηκαν σημαντικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα



Το ημερήσιο επίδομα ανεργίας διαμορφώθηκε στα 18,46 ευρώ (από 18,17 ευρώ) και το μηνιαίο επίδομα στα 461,5 ευρώ (από 454,25 ευρώ).

Η ανεργία... κάνει καλό στην ανταγωνιστικότητα. Ε Λ Ε Ο Σ!


Την ανάγκη άμεσης προώθησης των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να μην αποτύχει το οικονομικό πρόγραμμα, τόνισε ο Πόουλ Τόμσεν, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα για την Ελλάδα. Όπως προκύπτει από την έκθεση του ΔΝΤ, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αργά σήμερα το απόγευμα, 3,75% ύφεση περιμένει ο οργανισμός για φέτος του ΑΕΠ αντί για 3% που ήταν η αρχική του εκτίμηση. Ενώ όσον αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, εξετάζει διάφορα σενάρια για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ακόμα και η παραμικρή παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα θα διατηρήσει το χρέος πάνω από το 150% του ΑΕΠ και άρα θα είναι μη βιώσιμο.

Στη Βουλή η ετήσια έκθεση της ΑΔΑΕ

Στο πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε η ετήσια έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Ο Φιλ. Πετσάλνικος επεσήμανε την ανάγκη εντατικοποίησης του έργου της,αλλά και των προσπαθειών της κυβέρνησης για την προστασία των επικοινωνιών