oaednews

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΑΕΔ


Αγαπητοί συνάδελφοι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας γνωρίσουμε ότι με τη νέα χρονιά διαπιστώσαμε ότι για πρώτη φορά δεν έχουμε διαγραφές μελλών από το Ταμείο μας και σε αντίθεση έχουμε μετά από πολλή καιρό αύξηση των μελλών μας. 

Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας δηλώσουμε ότι θα παραμείνουμε πιστοί στην θεμέλια Αρχή του ταμείου μας που είναι η αλληλεγγύη, η ισότητα και η στήριξη των μελλών μας κόντρα σε αυτούς που κατά καιρούς πολέμησαν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα την λειτουργία του ΤΑΠ ΟΑΕΔ, που αποτελεί κορυφαία κατάκτηση των ίδιων των εργαζομένων του οργανισμού. 

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ της 2η ΕΠΑ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ"

              Μουσικοχορευτικό υπερθέαμα Broadway Nights Reloaded, σε σκηνοθεσία και χορογραφία Δήμητρας Καστέλλου. 
ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στις μαθήτριες και τις καθηγήτριες της ειδικότητας Αισθητικής Τέχνης που υποστήριξαν το ΜΑΚΙΓΙΑΖ της παραπάνω παράστασης.

Στο Υπουργείο Εργασίας "πήγαν" τον Δήμο Αθηναίων οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα!

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα, με ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου, όπου το σχεδόν ανύπαρκτο, φθαρμένο λάστιχο έφυγε από τη ζάντα (!), το Σωματείο "Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων" προχώρησε σε καταγγελία κατά του Δήμου Αθηναίων, στο Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕ.Π.Ε.Κ.), αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας, «...αναφορικά με τη μη χορήγηση των Μεσών Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και τη μη εφαρμογή των Μέτρων Προστασίας της Υγείας (διενέργεια ιατρικών εξετάσεων, εμβολιασμός κ.λ.π.). Επίσης καταγγείλαμε ότι ο εργοδότης μας δεν έχει εξασφαλίσει σε κάθε εργαζόμενο των Δ/νσεων Καθαριότητας και Μηχανολογικού την κατάλληλη και επαρκή εκπαίδευση, στον τομέα της ασφάλειας και της υγείας, όπως από το νόμο οφείλει, σε αντίθεση  με ότι σωστά  γίνεται με άλλους εργαζόμενους του Δήμου που συμμετέχουν σε πλήθος σεμιναρίων. Δεν έχει κανείς ευθύνη για αυτά που περιγράφουμε;», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωσή του.
«Συνάδελφοι το σωματείο μας με πολυεπίπεδες ενέργειες αγωνίζεται και υπερασπίζεται το δικαίωμα των εργαζόμενων για ασφαλή και αξιοπρεπή εργασία. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι οι εργαζόμενοι:

Πρόσληψη Κοινωνικών Λειτουργών και Θεατρολόγων από ΟΤΑ: Τι ισχύει

Με εγκύκλιό του και ενόψει του προγραμματισμού προσλήψεων από τους Δήμους και τις Περιφέρειες για το τρέχον έτος, ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Πουλάκης, παρουσιάζει το επαγγελματικά διά σχετικών νόμων δικαιώματα ΠΕ και ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών και ΠΕ Θεατρολόγων, ορίζοντας για τη μεν πρώτη περίπτωση, την “ισοτιμία” μεταξύ αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ και τη δε δεύτερη, την “ύπαρξη” πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και κατά συνέπεια το δικαίωμα συμμετοχής σε ανάλογες προκηρύξεις.
Ειδικότερα, στην εγκύκλιο του γ.γ. του ΥΠ.ΕΣ., κ. Κώστα Πουλάκη, προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ορίζονται τα εξής:

Δήμος αποσύρεται από ένδικα μέσα και "μονιμοποιεί" εργαζομένους του

Τέλος στην αγωνία των πέντε εργαζομένων - "ομήρων" επί... μακρόν στο ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής "δίνει" η Δημοτική Aρχή της πόλης, η απόφαση για το εργασιακό μέλλον των οποίων εκκρεμούσε χρόνια στα δικαστήρια.
Συγκεκριμένα, με εισήγηση της Διοίκησης, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε ομόφωνα να παραιτηθεί από το ένδικο μέσο της έφεσης ενάντια στις πρωτόδικες αποφάσεις, οι οποίες έχουν κρίνει ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και παρέχουν τις υπηρεσίες τους νόμιμα στο Δήμο, ήδη, από το έτος 2007. 

Η απάντηση της Διοίκησης στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ

 Συναδέλφισσες/οι

Σας διαβιβάζουμε για ενημέρωση την απάντηση της Διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ.
που αφορά την ανακοίνωση της Ο.Ε.Λ. που εκδόθηκε στις 9-2-2017.
Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση(αυθημερόν)ανταπόκριση και επιβεβαίωση ότι οι
πληροφορίες που διακινήθηκαν και που προφανώς δεν συνδέονταν με τη Διοίκηση
του Ο.Α.Ε.Δ., είναι παντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες.

ΙΩΑΝ. ΠΑΠΑΤΣΕΧΙΛΙΔΗΣ            ΑΝΝΑ ΜΠΟΛΟΦΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο.Ε.Λ.                 ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αγαπητοί/ές

   Σε σχέση με τη σημερινή σας ανακοίνωση επισημαίνω:

 1. Δεν ενθυμούμαι να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ μας ούτε με την κα Διοικήτρια σε ό,τι αφορά πληροφορίες; σενάρια; φήμες; "ότι τίθεται θέμα μεταφοράς των εκπαιδευτικών δομών του ΟΑΕΔ στο Υπουργείο Παιδείας". Επιπλέον, δεν υφίσταται οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση ή πληροφόρηση. Συνεπώς, θεωρώ ότι τα σενάρια αυτά δεν πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.