oaednews

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο Αύγουστος του N. Καζαντζάκη ...

Καλό μήνα!
Ο Αύγουστος ήταν για μένα, όταν ήμουν παιδί, κι είναι ακόμα, ο πιο αγαπημένος μου μήνας· αυτός φέρνει, μαθές, τα σταφύλια και τα σύκα, τα πεπόνια, τα καρπούζια· τον ονομάτισα Άγιον Αύγουστο· αυτός ο προστάτης μου, έλεγα, σε αυτόν θα κάνω την προσευκή μου· όταν θέλω τίποτα, από αυτόν θα το ζητώ, κι αυτός θα το ζητήσει από το Θεό, κι ο Θεός θα μου το δώσει. Και μια φορά πήρα νερομπογιές και τον ζωγράφισα: Έμοιαζε πολύ του παππού μου του χωριάτη· τα ίδια κόκκινα μάγουλα, το ίδιο φαρδύ χαμόγελο, μα ήταν ξυπόλυτος μέσα σ” ένα πατητήρι και πατούσε σταφύλια, και τα πόδια του ως τα γόνατα κι ως πάνω στα μεριά τα “χα ζωγραφίσει κόκκινα από το μούστο· κι είχα στεφανώσει το κεφάλι του με κληματόφυλλα. Όμως κάτι του “λείπε· μα τι; Τον κοίταξα καλά καλά και του “βαλα δυο κέρατα στο κεφάλι, ανάμεσα στα κληματόφυλλα, γιατί το μαντίλι που φορούσε ο παππούς μου έκανε δεξά και ζερβά δυο μεγάλους κόμπους σαν κέρατα.

Eurostat: Οι μισοί Ελληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια βδομάδα διακοπές

Περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει διακοπές ούτε για μία εβδομάδα μέσα στον χρόνο.

Αυτό δείχνει σχετική έρευνα της Eurostat για τις οικονομικές δυνατότητες κατοίκων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να πραγματοποιήσουν έστω και μία εβδομάδα διακοπές, σημειώνει η Καθημερινή.

Αύγουστος! Καλό μήνα....

ΕΑΠ: Προγράμματα Σπουδών με θεματικές ενότητες ετήσιας διάρκειας και έναρξη φοίτησης τον Οκτώβριο 2017


 Μέχρι αύριο οι αιτήσεις
Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων
19 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ίδρυμα-θεμελιωτής της εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, βασιζόμενο στην 20ετή του εμπειρία στην προσφορά σπουδών από απόσταση και πλήρως εκσυγχρονισμένο κατόπιν των καίριων πρωτοβουλιών της σημερινής Διοίκησης, στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας αφουγκραζόμενο τις ανάγκες και τα αιτήματά της.
Στο πλαίσιο αυτό το ΕΑΠ, Πάντα Ανοικτό και ευέλικτο στις προκλήσεις των καιρών, αποφάσισε, για πρώτη φορά στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του, να προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους θα ήθελαν να φοιτήσουν τον Οκτώβριο του 2017 σε προγράμματα σπουδών με Θεματικές Ενότητες ετήσιας διάρκειαςνα υποβάλουν την αίτησή τους στο διάστημα από 19 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2017.
Για να δείτε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατήστε εδώ

Δύο οι νεκροί από το εργατικό δυστύχημα σε αντλιοστάσιο του Δήμου Ευρώτα

Ένα άτομο χωρίς τις αισθήσεις του και τρεις τραυματίες ανασύρθηκαν από φρεάτιο αντλιοστασίου του Δήμου Ευρώτα, στη Σκάλα Λακωνίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr και επικοινωνία με το γραφείο Τύπου του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.
Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το πρωί της Τρίτης, ένας εργαζόμενος ιδιωτικής εταιρίας κατέβηκε στο φρεάτιο, προκειμένου να εκτελέσει εργασίες, όπου και έχασε τις αισθήσεις του.
Οι τρεις συνάδελφοί του αντιλαμβανόμενοι το γεγονός, κατέβηκαν να τον βοηθήσουν, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

ΟΑΕΔ: Όλη η προκήρυξη για τις 1.135 προσλήψεις ανέργων στην Υγεία



Σύμφωνα με την προκήρυξη ο ΟΑΕΔ καλεί τους ενδιαφερόμενους που ανήκουν στις ομάδες ανέργων, με προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους και τις ευπαθείς ομάδες ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού (εφεξής Ωφελούμενοι/ες) στο δημόσιο τομέα της υγείας, (του άρθρου 64 του ν. 4430/2016 (Α' 205) όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 91 του ν. 4461/Α/28-03-2017), εφεξής Φορείς Υποδοχής για την προώθηση της απασχόλησης, να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής από 01/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή έως και 21/08/2017 και ώρα 12η μεσημβρινή στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.