oaednews

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Από αύριο οι αιτήσεις για 478 προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Ξεκινά από την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την πρόσληψη 478 νέων υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ.
Το νέο προσωπικό θα εργαστεί σε 198 υπηρεσίες του Οργανισμού που κατανέμονται σε 48 νομούς της χώρας.Όσοι επιλεγούν θα υπογράψουν 9μηνη σύμβαση εργασίας.

Πανηπειρωτική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο κήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Με αφορμή την εκδίκαση αίτησης ακύρωσης υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου - ο οποίος σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ αποκλείστηκε από τη διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων στο Δημόσιο λόγω της συνδικαλιστικής δράσης του - η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Πανηπειρωτική Στάση Εργασίας την Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, ημέρα εκδίκασης, από τις 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, καλώντας τους δημοσίους υπαλλήλους της Ηπείρου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει μαζί με τα Νομαρχιακά Τμήματα Ηπείρου, στη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση

ΑΔΕΔΥ: “Συνεχίζεται η αποχή από την αξιολόγηση και κατά τον νέο κύκλο”

Τη συνέχιση της απεργίας – αποχής στο νέο κύκλο αξιολόγησης, επισημαίνει η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ – σύμφωνα και με το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Γ.Σ. της 03/02/18 – σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων δημοσίων υπαλλήλων, καλώντας τους, μάλιστα, να κάνουν χρήση της απεργίας - αποχής και να μην συμπληρώνουν τα φύλλα αξιολόγησης.

Η ανακοίνωση
«Με αφορμή ερωτήματα συναδέλφων, σχετικά με την αξιολόγηση και την απεργία-αποχή στον νέο κύκλο αξιολόγησης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας ενημερώνει για τα εξής:
1. Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή του στις 3/2/2018 αποφάσισε τα εξής για την αξιολόγηση:

Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την επιστροφή συντάξεων

Ο υφυπ. Εργασίας, Αν Πετρόπουλος, άφησε στους συνταξιούχους ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων προς επιστροφή παρανόμως παρακρατηθέντων από τις συντάξεις τους.

Περί ανοίγματος ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αίτησης προς επιστροφή των «παρανόμως παρακρατειθέντων» σε περίπου δύο εβδομάδες, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία συνταξιούχων, όπως ανέφεραν μέλη της αντιπροσωπείας εξερχόμενα της συνάντησης.

Μαθητές της ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ Κοζάνης στο Ιατρείο- Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τη Δευτέρα 05/03/2018, οι μαθητές της ειδικότητας Βοηθών Φαρμακείου, Β’ τάξης, της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Κοζάνης επισκέφθηκαν μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ. Σιδηρά Αναστάσιο, Ιατρό, και κα.  Πιτένη Αικατερίνη, Φαρμακοποιό  το Ιατρείο – Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης, που βρίσκεται στην διεύθυνση Ζαφειράκη 4. 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον ΟΑΕΔ

Στον ΟΑΕΔ βρέθηκαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 στελέχη της Περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδας, υλοποιώντας την απόφαση που λήφθηκε προ ημερών κατά τη διάρκεια σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, προκειμένου να συνεργαστούν οι δύο πλευρές αξιοποιώντας τα δεδομένα  που διαθέτει ο ΟΑΕΔ για την ανεργία στη Περιφέρειά μας.
Στόχος της επίσκεψης είναι να υπάρξει σχεδιασμός και έγκαιρη προετοιμασία για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας,  που αναμένεται να ανακοινωθεί για τις Περιφέρειες το επόμενο διάστημα.
Aν. Σιταρά, Ειρήνη Μαρίνου, Αγγελος Βώρος κα 

Τι προβλέπει η Τροπολογία Γεροβασίλη για τους συμβασιούχους

Έγινε δεκτή και ψηφίστηκε, σήμερα, από την Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας Έρευνας & θρησκευμάτων «Κύρωση Σύμβασης για τη λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ» - στο οποίο κατατέθηκε - η υπ’ αριθμ. 1506/167 Τροπολογία, που ρυθμίζει θέματα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ειδικότερα συμβάσεων εργασίας στο Δημόσιο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ - ανάλυση του epoli.gr.
Η Τροπολογία αφορά στο ανώτατο χρονικό διάστημα συμβάσεων που μπορεί κάποιος να συνάπτει με φορείς του Δημοσίου, τροποποιώντας εν μέρει το άρθρο 6 του ΠΔ 164/2004.

"Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ" Το Σάββατο 10 Μαρτίου στη Θρυαλλίδα


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Από το 1857 στο 2018, η ιστορία της 8ης Μαρτίου

8 Μαρτίου του 1857: Μια μέρα εορτασμού του ωραίου φύλου ή μια μέρα φόρο τιμής στους αγώνες της 8ης Μαρτίου από εργάτριες; Τι γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμάται σήμερα με Google Doodle.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας! Γυναίκες στην κορυφή

Μια ομάδα γυναικών «σηκώνουν μανίκια» και βοηθούν τις άλλες γυναίκες στον εργασιακό στίβο.
Πρόκειται για το Women On Top, το οποίο όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η ιδρύτριά του Στέλλα Κάσδαλη «είναι ένα δίκτυο για την επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών και την ισότιμη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας. Ως εργαλεία μας χρησιμοποιούμε κυρίως: