oaednews

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Αποτελέσματα του Διαγωνισμού "Φωτογραφίζοντας την ανεργία"

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟY ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ
& ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ME ΘΕΜΑ: «Φωτογραφίζοντας την Ανεργία»

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2017, η κριτική επιτροπή του Πανελληνίων Διαγωνισμού Ο.Υ. ΟΑΕΔ και της Ε.Φ.Ε., αποτελούμενη από τους:
'Ακόμα μια μέρα χωρίς δουλειά"Χρυσό Μετάλλιο ΝΤΑΤΣΗΣ ΤΑΣΣΟΣ
1. Σπύρος Ιατρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
2. Νικήτας Χιωτίνης, Καθηγητής, Κοσμήτωρ της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας.
3. Στέλλα Κυβέλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο την Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και ειδικότητα σε έρευνες για την Ανεργία.
4. Νίκος Αποστολόπουλος, «Φωτορεπόρτερ, Καθηγητής Εφαρμογών Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας»
5. Κυριάκος Κόκκος, Γενικός Έφορος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας
6. Γιάννης Σκουλάς, Φωτογράφος, Συγγραφέας, φωτογράφος του Ε.Ο.Τ.
7. Μπάμπης Τάσιος, Υπάλληλος ΟΑΕΔ - Φωτογράφος-Ταξιδιωτικός Συντάκτης

έκρινε και βαθμολόγησε:
303 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες έργα 124 φωτογράφων.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τις απεργίες. Τι προβλέπει αναλυτικά.

Κατατέθηκε τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  «Ανανέωση - τροποποίηση - κωδικοποίηση της σύμβασης περί παροχής ειδικής άδειας εκμετάλλευσης του αποκλειστικού δικαιώματος του Ελληνικού Δημοσίου στη πρόσβαση και χρήση της ονομαστικής θέσης των 39ο ανατολικώς επί της τροχιάς των τεχνητών γεωστατικών δορυφόρων της Γης και των συσχετισμένων αυτής ραδιοσυχνοτήτων τηλεπικοινωνίας δια της κατασκευής, εκτόξευσης, λειτουργίας και εμπορικής εκμετάλλευσης ενός συστήματος δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας υπό την επωνυμία: ΕΛΛΑΣ SAT (HELLAS SAT)»
 
Με την τροπολογία αυτή, ρυθμίζονται διάφορα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ειδικότερα:
α) ορίζεται ότι για τη συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά
τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης [σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις και από το ένα
πέμπτο (1/5) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών].

Πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα, τι λεει ο Διοικητής του ΟΓΑ κ Στέλλιος Πλίακης

Σε αποκλειστικές δηλώσεις που έκανε σήμερα στην aftodioikisi.gr ο διοικητής του ΟΓΑ, κ. Στ. Πλιάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας, μας ενημέρωσε ότι τα οικογενειακά επιδόματα (Δ’ δόση) θα δοθούν μεταξύ 20 και 22 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα ο κ. Πλιάκης συμπλήρωσε ότι δίνεται αγώνας για να καταβληθούν ακόμα και νωρίτερα.

Κανένα πρόβλημα με συμβασιούχους και μόνιμους του Δημοσίου

Διαψεύδει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, δημοσίευμα περί επιθυμίας των Θεσμών να εφαρμοστεί ο κανόνας 1:5 στο Δημόσιο (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις), αλλά και προβλήματος στον αριθμό των συμβασιούχων, σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η κα Γεροβασίλη, σε άλλο σημείο της μεγάλης συνέντευξής της, τονίζει πως η αξιολόγηση στο Δημόσιο για το 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πως ετοιμάζεται, ήδη, το ηλεκτρονικό σύστημα για το 2017.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της Υπουργού

Επιστολή Ομοσπονδίας σχετικά με τη διαδικασία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης σε υπηρεσίες του ΟΑΕΔ

Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη

 Κοιν.: Διοικήτρια ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη

Επειδή η διαδικασία προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης  στις υπηρεσίες μας είναι άκρως γραφειοκρατική και χρονοβόρα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στις Υπηρεσίες μας σχετικά  με την προμήθεια πετρελαίου, τα οποία, ειδικά σε περιοχές με ιδιαίτερα  χαμηλές θερμοκρασίες  και λειτουργίας  ΒΝΣ,  δημιουργούν έως και ζητήματα επικινδυνότητας, θα θέλαμε να εξετάσετε την εξαίρεση του ΟΑΕΔ από το ισχύον νομικό πλαίσιο, ούτως ώστε να δοθεί  η δυνατότητα διαγωνιστικής διαδικασίας και προμήθειας πετρελαίου  απευθείας από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.  

Με ποια δικαιολογητικά θα περνούν ελεύθερα άνεργοι και κάτοικοι από τα διόδια της Εγνατίας

Τις απαλλαγές από την υποχρέωση καταβολής διοδίων τελών για τους τους κατοίκους των παρακάτω όμορων καθώς και των ανέργων, στην Εγνατία Οδό και τους κάθετους άξονες αυτής γνωστοποιεί με απόφαση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Συλλυπητήριο μήνυμα από ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

  Στον συνάδελφο μας   Τοπάλογλου  Γεώργιο   και  την  οικογένεια του,    για την  απώλεια της  Μητέρα του, εκφράζουμε τα  θερμά μας  συλλυπητήρια.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο