oaednews

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Καταρρέει το ΙΚΑ από την έλλειψη προσωπικού

Ο χρόνος απονομής των συντάξεων, κυρίως σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, θα αυξηθεί κατά δύο έτη»

Ρεν: Αναθεώρηση του κατώτατου μισθού από το 2014

O  Όλι Ρεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Πουπάκη, δήλωσε ότι «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικός όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Φιάσκο αλά εφεδρεία η διαθεσιμότητα

Το «φιάσκο» της εφεδρείας συμπληρώνεται με μια νέα αποτυχία που αφορά την εφαρμογή της διαθεσιμότητας, καθώς η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων που τίθενται σε καθεστώς απομάκρυνσης από το Δημόσιο επιστρέφουν στις θέσεις τους ύστερα από δικαστικές αποφάσεις.

Γαλλία: άνεργος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο γραφείο ευρέσεως εργασίας



 Άνεργος 43 ετών αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από το κρατικό γραφείο ευρέσεως εργασίας (Pôle emploi) στην πόλη Νάντη της Γαλλίας, σήμερα το μεσημέρι.

Λάβροι κατά Βρούτση, ΕΚΑ και ΑΔΕΔΥ




Στη μέθοδο των διαρροών σε… φίλια ΜΜΕ κατέφυγε ο… τρομοκρατημένος από τις οξείες αντιδράσεις υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, σε μια προσπάθειά του να κατευνάσει το διογκούμενο μένος όλων των συνδικαλιστών για τις αλλαγές, τις οποίες σκοπεύει να φέρει στον νόμο για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις…

Ε ΟΧΙ !


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αρ. Φύλλου 35
30 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Υπουργείο Οικονομικών
.................................................................. 1 Αποκεντρωμένες Διοικήσεις .................................................................. 2 Περιφέρειες
...................................................................3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

(1) Αριθμ. 3710/Β.204
Διορισμός των μελών της Εκτελεστικής
Επιτροπής και
του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου
Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

"Καθαρά χέρια" στο δημόσιο

Σχέδιο κάθαρσης στο δημόσιο βάζει μπροστά η κυβέρνηση, ετοιμάζοντας ακόμη και εφόδους των επιθεωρητών-ελεγκτών σε διάφορους φορείς, αλλά και καμπάνες για όσους προϊσταμένους καλύπτουν τα παραπτώματα υπαλλήλων.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές


Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές (προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κ.Δ.Α.Π.», κ.λπ.). Στις 10 το πρωί προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών μέχρι 96 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία

ΥΠΟ ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών προς τα ασφαλιστικά που θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής ως και σε 96 δόσεις εξετάζεται το κυβερνητικό επιτελείο.

Επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών στο Δημόσιο




Συνάντηση εργασίας με τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή είχε την Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, με θέμα την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών.

Ασπίδα προστασίας για χιλιάδες απολυμένους


«Ασπίδα προστασίας» για χιλιάδες εργαζομένους που έχουν χάσει τη δουλειά τους με καταχρηστικές και άκυρες απολύσεις και διεκδικούν δικαστικά μισθούς υπερημερίας καλείται να υψώσει ο Αρειος