oaednews

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Αναστέλλονται δυο προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ λόγω κορονοιου

Αναστέλλονται δυο προγράμματα για ανέργους του ΟΑΕΔ λόγω κορονοϊού σε 3 περιοχές σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός
ΟΑΕΔ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού αναστέλλονται τα προγράμματα κατάρτισης από 09-03-2020 έως και 18-03-2020 στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου των δράσεων:
- «Προώθηση στην απασχόληση Ανέργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ» στο πλαίσιο της με αριθμό 2/2019 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και 

Κορωνοϊός: Οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής για τους εργαζομένους και τους χώρους εργασίας



Οδηγίες για τον Κορωνοϊό εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, εκείνο που παρατειρούμε είναι ότι δεν υπάρχει μια ενιαία πολιτική ανάμεσα στο κεντρικό κράτος, στην ΤΑ, στα ΝΠΔΔ και φυσικά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις 
Με γνώμονα την προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευπαθών ομάδων, των πολιτών αλλά και των επισκεπτών και τουριστών της Αττικής απέναντι στον κορωνοϊό, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ζήτησε να τηρείται με σχολαστικότητα και μεθοδικότητα η εφαρμογή των μέτρων προστασίας στους εργασιακούς χώρους και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ιδιαίτερα δε στους χώρους των υπηρεσιών της Περιφέρειας που εξυπηρετούνται οι πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής δημοσίευσε οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του COVID-19 στους χώρους εργασίας. 

Οδηγίες για την αποτροπή μετάδοσης του COVID-19 στους χώρους εργασίας:

Κορονοϊός: Το Υπουργείο βάζει πλάτη στους εργοδότες, ενώ το λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι εργαζόμενοι

Του Πάνου Κορφιάτη
Ο κορονοϊός βλάπτει σοβαρά το ωράριο των εργαζομένων.
Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν σταματά κάθε υποβολή εντύπων για την υπερωρια- υπερεργασία (και δεν διευκρινίζεται τι άλλο) “για να υπάρχει ελαστικότητα στην προσέλευση των εργαζομένων στην δουλειά”. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι για το απροσδιόριστο διάστημα που θα χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο δεν θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου του ωραρίου των εργαζομένων. Η κυβέρνηση βάζει πραγματικά πλάτη στους εργοδότες, τον λογαριασμό όμως θα τον πληρώσουν εδώ οι εργαζόμενοι.

Ομοσπονδία Υπαλληλων ΟΑΕΔ:Απαιτούμε σοβαρή αντιμετώπιση και κεντρικό σχεδιασμό


 Σε σχέση με τη λήψη μέτρων που ανακοίνωσε η Διοίκηση του Οργανισμού μετά από σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Αφήνεται στη διακριτική ευχέρεια των υπηρεσιών μας ΚΠΑ-ΕΠΑΣ–ΙΕΚ-ΒΝΣ η προληπτική απολύμανση των κτηρίων και, μάλιστα, οδηγούνται οι υπηρεσίες σε ένα δαιδαλώδες σύστημα γραφειοκρατίας:
Επικοινωνήστε με Δήμο…. αν δεν δεχτεί ο Δήμος τότε να υποβάλετε αίτημα….
Για την άμεση προμήθεια αντισηπτικών πατήστε 1, αν θέλετε τεχνική βοήθεια πατήστε 2, λυπούμαστε για την καθυστέρηση….

Κορωνοϊός: Πρόταση Βρούτση για τηλεργασία & ευέλικτο ωράριο-Σκέψεις για επέκταση στο Δημόσιο

Μέσω της ενίσχυσης της τηλεργασίας την ευελιξία των ωραρίων (βάρδιες) αλλά και την εκ περιτροπής εργασία στον ιδιωτικό τομέα, επιχειρεί η κυβέρνηση να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορωνοϊου. Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους εργασίας αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) προτείνει στους εργοδότες την ενίσχυση της τηλεργασίας, την εκ περιτροπής εργασία και την ευελιξία στα ωράρια, όπου υπάρχουν οι σχετικές δυνατότητες.
Κυβερνητικές πηγές που ερωτήθηκαν σχετικά από την aftodioikisi.gr, τόνιζαν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα «αφορούν όσους έχουν ΕΡΓΑΝΗ». Προσέθταν, δε, ότι «το μέτρο είναι οριζόντιο και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στο Δημόσιο».

ΟΑΕΔ ΔΙΟΙΚΗΣΗ:Λήψη μέτρων λόγω κορωνοϊού

ΑΠΟ : ΟΑΕΔ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ                          Άλιμος 8 Μαρτίου 2020

ΘΕΜΑ: Λήψη μέτρων λόγω κορωνοϊού

Σας επισυνάπτουμε εκ νέου το έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με γενικές οδηγίες και το αντίστοιχο για Εκπαιδευτικές Μονάδες (ΕΠΑΣ,ΙΕΚ,ΚΕΚ,ΒΝΣ).

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Οποιαδήποτε Υπηρεσία του Οργανισμού (διοικητική ή εκπαιδευτική) θεωρεί σκόπιμο να προχωρήσει σε προληπτική απολύμανση θα πρέπει να ακολουθήσει την εξής διαδικασία:
α) Θα έρχεται κατ΄ αρχήν σε επικοινωνία με τον Δήμο προκειμένου να διαπιστώσει αν μπορεί να αναλάβει την απολύμανση άμεσα.
β) Σε αντίθετη περίπτωση, θα προχωρεί απευθείας και αμέσως στην υποβολή αιτήματος στο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Προμηθειών και θα ακολουθεί άμεση έκδοση απόφασης αναγκαιότητας του  Περιφερειακού Διευθυντή για την υλοποίηση του αιτήματος. Οι δαπάνες θα βαρύνουν τις πιστώσεις του  ΚΑΕ 0899 <<ΛΟΙΠΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ>>.

‘ Απλήρωτες μετακινήσεις συναδέλφων.’’

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                            09 / 03 /2020
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                                                                       αρ. πρωτ. 127
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ επικοινωνίας: 2431022099
εmail:eyoaedke@oaed.gr                                  
                                                                                      
                                               Πρoς:   Όλες τις Υπηρεσίες, Μέλη μας,  Συναδέλφους



Θέμα: ‘ Απλήρωτες μετακινήσεις συναδέλφων.’’


Συναδέλφισσες/οι
Χαμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας βρίσκονται αυτές τις ημέρες αρκετοί συνάδελφοί μας, οι οποίοι έχοντας μετακινηθεί για υπηρεσιακούς λόγους  η αποπληρωμή όμως των  μετακινήσεών  τους  εκκρεμεί εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες.         
Απαιτώντας να δοθεί σύντομα λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στην Περιφερειακή μας Διεύθυνση, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η Δημόσια Διοίκηση θα πρέπει να λειτουργεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, να δίνει καθημερινά εξετάσεις αξιοπιστίας και σωστής διαχείρισης.
Θα πρέπει να αποδεικνύει καθημερινά ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τον πολίτη, ξεκινώντας με το να εξυπηρετεί  τους ίδιους τους εργαζόμενους  που την στηρίζουν.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη