oaednews

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Μίχαλος: Τί πρέπει να κάνει η Πολιτεία για την ανεργία


Το πρόβλημα της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας έθιξε ο πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, Κων/νος Μίχαλος σε ομιλία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΒΕΑ με θέμα "People in Crisis", θέτοντας ως θεμελιώδη προϋπόθεση για την αντιμετώπισή του την έξοδο από την ύφεση.

«Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία»


Για «ξεδιάντροπο εμπαιγμό» κάνει λόγο το ΚΚΕ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, εξαπολύει το ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για μία προσπάθεια «επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων, ενώ εκτιμά πως «η εφαρμογή του ωραρίου στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους».

Σεμινάρια ΒΕΘ για τα προγράμματα ΟΑΕΔ


Σεμινάρια κατάρτισης των επιχειρήσεων καθώς και των εργαζόμενων σε αυτές θα πραγματοποιήσει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Meet Greece V2



Το συνέδριο ΕΛΛΑΔΑ 2.0 (Meet Greece 2.0) διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΙΝΕΒΙΔΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης για την νεολαία «Νέα Γενιά σε Δράση», με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων των νέων και την παροχή βοήθειας και καθοδήγησης για καινοτομία και επαγγελματική πρόοδο.

Απολύθηκαν διοικητικοί υπάλληλοι από τέσσερα ΑΕΙ

Στη διαγραφή διοικητικών υπαλλήλων   τεσσάρων Πανεπιστημίων της χώρας προχώρησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκαλώντας τις αντιδράσεις των πρυτάνεων που κάνουν λόγο για υποβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου . συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

Στην πόρτα της εξόδου 700 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

Τις επόμενες ημέρες, ίσως και την άλλη εβδομάδα, θα προκηρυχθούν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι πρώτες 500 θέσεις διοικητικού προσωπικού, σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, που θα καλυφθούν από τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Φυσικά και δεν μπορώ να ζήσω με 500 ευρώ το μήνα», δηλώνει ο Γιάννης Στουρνάρας

Σε«γκάφα» υπέπεσε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όταν απάντησε το τι πραγματικά πιστεύει για το αν μπορεί πραγματικά να ζήσει με 500 ευρώ.

Η Κομισιόν για την αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Γιατί οι άνεργοι στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 400.000 περίπου τον τελευταίο χρόνο, ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι μειώθηκαν κατά 12,6%; Γιατί στην Ισπανία επιδοτείται το 58,68% των ανέργων ενώ στην Ελλάδα μόνο το 14,7%;

Το τελευταίο επίδομα εορτών!!

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί για τελευταία φορά στους λογαριασμούς των εργαζομένων του ΟΑΕΔ το επίδομα Εορτών (το δώρο έχει  ήδη καταργηθεί ).