oaednews

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Το μισό του παγκόσμιου πλούτου ανήκει στο 0,7% του πληθυσμού

Μιχάλης Γιαννεσκής
 Οι ετήσιες Εκθέσεις Διεθνούς Πλούτου (Global Wealth Reports) του Ινστιτούτου Έρευνας της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse περιέχουν πολλά διαφωτιστικά στοιχεία για τον παγκόσμιο πλούτο.
Τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κατανομή του διεθνούς πλούτου γίνεται ολοένα και πιο ανισομερής και, παρά την οικονομική κρίση, οι εκατομμυριούχοι αυξάνουν τον πλούτο τους.

Alpha Bank: Τεράστιο κόστος σε όλα τα επίπεδα για τη χώρα η υψηλή ανεργία

Η "ακτινογραφία" της κατάστασης

Οι άνεργοι παραμένουν για ένα ακόμη έτος σε επίπεδα στην περιοχή του ενός τετάρτου του εργατικού δυναμικού, το υψηλότερο ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης, προκαλώντας τεράστιο κόστος για τη χώρα σε οικονομικούς, δημοσιονομικούς και κοινωνικούς όρους, τονίζει η Alpha Bank στην εβδομαδιαία ανάλυση της. 
Σύμφωνα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας συνέχισε την σταδιακή πτωτική πορεία του και στο τρίτο τρίμηνο του 2015 φθάνοντας το 24,0%, παρά τις συνθήκες οικονομικής αβεβαιότητας που επικράτησαν μετά την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίων. Η εξέλιξη αυτή ήταν συνέπεια της αυξήσεως του αριθμού των απασχολουμένων κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 2,3% σε ετήσια βάση καθώς και του περιορισμού του αριθμού των ανέργων κατά 1,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 5,6% σε ετήσια βάση.

Με μεγάλη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της 2ης ΕΠΑ.Σ. -Θεσσαλονίκης

Η 2η ΕΠΑ.Σ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Ειδικό Σχολείο ΕΕΕΕΚ & ΤΕΕ ΙΝΑΑ Πεύκων Θεσσαλονίκης
πραγματοποίησε τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεατρική παράσταση και παραδοσιακά κάλαντα.