oaednews

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

2.000 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ βαδίζουν στην ανεργία


Του Αντώνη Βασιλόπουλου 
Σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, προκειμένου να συμμετάσχει ο ιδιωτικός τομέας, που θα συνδιαχειρίζεται ποσά ύψους 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο στο κομμάτι της απασχόλησης, θα προχωρήσει από το προσεχές καλοκαίρι η κυβέρνηση, με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού του Οργανισμού κατά 2.000 άτομα.

Τρόικα: Απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα

Μέτρα ύψους 5,5% του ΑΕΠ για το 2013-2014 και απολύσεις στο Δημόσιο ζητά η τρόικα σε έκθεση για το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας η τρόικα, που δίνει στη δημοσιότητα το πρακτορείο Reuters.(Διαβάστε ολόκληρη την έκθεση)

Δημόσιο: Εντός του Μαρτίου τα κριτήρια για την αξιολόγηση των υπαλλήλων

Από 5.427 μειώνονται σε 3.567 οι γενικές διευθύνσεις, οι διευθύνσεις και τα τμήματα 



Ως το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμα τα κριτήρια για την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο, που μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε απολύσεις,με δεδομένο ότι η χώρα μας έχει δεσμευθεί στην Τρόικα γι απολύσεις 15.000 υπαλλήλων ως το τέλος του έτους και την μείωση του συνολικού αριθμού τους κατά 150.000 ως το τέλος του 2015. 

Το χρέος έγινε βιώσιμο και η ζωή γίνεται αβίωτη

     γράφει ο Στέφανος Αβακιάν 
Μεγάλος ο θρίαμβος του PSI. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται. Μπόρεσε και μείωσε το συνολικό δημοσιονομικό χρέος. Μεγάλες οι προσπάθειες, αμέτρητες οι ώρες, ατελείωτες οι συνομιλίες, ανυπολόγιστες οι αγωνίες και η αφοσίωση που απαιτήθηκε. 

Εργατικό ατύχημα ο τραυματισμός στον χώρο εργασίας εκτός ωραρίου


Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση που είχε επιδικάσει σε 36χρονο εργαζόμενο το ποσό των 40.000 ευρώ, ως χρηματική ικανοποίηση, για την ηθική βλάβη που υπέστη λόγω εργατικού ατυχήματος (αναπηρία 80%), το οποίο σημειώθηκε μεν στον περιβάλλοντα εργασιακό του χώρο, αλλά εκτός ωραρίου, όταν ο εργαζόμενος επιχείρησε να σώσει από πνιγμό ένα σκυλάκι.

Αθετείται το 1 προς το 10 στο Δημόσιο - Στοχευμένες απολύσεις προτείνει η τρόικα


Οι συντάκτες της έκθεσης σημειώνουν ότι «οι μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης βρίσκονται σε εξέλιξη», αν και σε «πολλές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί χρόνος προτού εμφανισθούν απτά αποτελέσματα».

Απολύσεις βλέπουν οι εργοδότες στο επόμενο τρίμηνο, σύμφωνα με έρευνα


Αρνητικό το κλίμα για την απασχόληση, όπως προκύπτει από έρευνα της Manpower που δόθηκε σήμερα, Τρίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αν και η πλειονότητα των εργοδοτών δηλώνει πως σκοπεύει να διατηρήσει το προσωπικό που έχει, αυξημένο εμφανίζεται το ποσοστό της προοπτικής απολύσεων, στο σύνολο των εννέα τομέων οικονομικής δραστηριότητας, για τους επόμενους τρεις μήνες.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απασχόληση φοιτητών στα Δίκτυα, το Μηχανογραφικό και το εργαστήριο υπολογιστών ΑΡΜΗΧ (έως 19/3)




Η Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής του Πολυτεχνείου Κρήτης προτίθεται να απασχολήσει 20 προπτυχιακούς φοιτητές/φοιτήτριες για το έτος 2012.

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

H ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΛΕΕΙ Ο ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ

Τη θέση του πως η συνταγή της λιτότητας στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλο μέρος της Ευρωζώνης επιτείνουν την ύφεση υπογραμμίζει σε άρθρο του ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, σημειώνοντας ως αξιοπερίεργο το πώς χώρες που συστηματικά...

Η ανεργία… χορεύει μαζί με το Μνημόνιο

Το μέγεθος της ανεργίας έχει την ποσοτική αλλά και την ποιοτική διάστασή του, με αμφότερες τις παραμέτρους να επηρεάζουν καθοριστικά την ψυχολογία της κοινωνίας, και την πορεία... ενός έθνους.