oaednews

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων: Eιδικές τιμές για το SANTA CLAUS KINGDOM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ έχει εξασφαλίσει μια προνομιακή τιμή για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ και τα παιδιά τους για τo Χριστουγεννιάτικο χωριό, SANTA CLAUS KINGDOM, το μεγαλύτερο indoor – Χριστουγεννιάτικο πάρκο παιχνιδιών σε κλιματιζόμενο χώρο στην Ελλάδα (13.000 τμ).  Το Santa Claus Kingdom  λειτουργεί  για πέμπτη συνεχή χρονιά και θα ανοίξει τις πύλες του από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας.
(7 ευρώ από 14 για παιδιά, και 6ευρώ   από 8 για τους γονείς

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Για 45.225 θέσεις υποβλήθηκαν 394.685 αιτήσεις

Για 45.225 θέσεις απασχόλησης που προέκυψαν μέσα από πέντε διαφορετικά προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που προκήρυξε ο ΟΑΕΔ, υποβλήθηκαν 394.685 αιτήσεις
Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν νωρίτερα σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για την πορεία της Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους της χώρας. Παρουσία και της αναπληρώτριας υπουργού κ. Ράνιας Αντωνοπούλου τονίστηκε ότι με τη συνδρομή του ILO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

ΕΦΚΑ: Επιστροφή διαφορών ποσών που παρακρατήθηκαν υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων

Δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ το με Αριθ. Πρωτ. Σ60/40/1561832 γενικό έγγραφο με θέμα «Επιστροφή διαφορών ποσών που παρακρατήθηκαν υπέρ υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν. 4501/2017».
Σύμφωνα με παραπάνω έγγραφο:

Προπληρωμή δώρου Χριστουγέννων και επιδομάτων ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

 Από τη Δευτέρα 11.12.2017 θα καταβάλλεται το Δώρο Χριστουγέννων 2017 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
• Από τη Δευτέρα 11.12.2017 θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά καταβάλλονται από 11.12.2017 μέχρι και

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ



Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα επαγγελματικών δεξιοτήτων αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία επιδιώκει να καταστήσει ελκυστικότερη την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ) για ποιοτικές δεξιότητες και θέσεις εργασίας. Περιλαμβάνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων στις συμμετέχουσες χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, σε ευρωπαϊκό, τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι ενδιαφερόμενοι που θα πάρουν μέρος στην εβδομάδα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν παραδείγματα αριστείας στην ΕΕΚ.
 

ΑΣΕΠ: Οι δύο προκηρύξεις που εκδίδονται άμεσα για 610 μόνιμες προσλήψεις

Σε ΦΕΚ από μέρα σε μέρα βγαίνουν οι προκηρύξεις για 610 μόνιμες προσλήψεις για διάφορες ειδικότητες και εκπαιδευτικές βαθμίδες ενώ θα προβλέπουν και τις προθεσμίες για την υποβολή των αιτήσεων.

Ειδικότερα οι προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα αφορούν 548 μόνιμες προσλήψεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)  ενώ στο εθνικό τυπογραφείο στάλθηκε από το ΑΣΕΠ και η νέα προκήρυξη 16Κ/2017 για μόνιμες προσλήψεις στο Μουσείο Ακρόπολης και τις εφορείες αρχαιοτήτων.