oaednews

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΝΕΡΓΟ πατέρα 9 παιδιών, καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Την διακοπή ρεύματος σε άνεργο πολύτεκνο με 9 παιδιά από τον Αμπελώνα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΝΛ), τονίζοντας ότι λόγω της παρατεταμένης ανεργίας,

Ευρωπαϊκή έκθεση - κόλαφος για την Task Force: Δεν βοήθησε στις μεταρρυθμίσεις!

Αδυναμίες και αναποτελεσματικότητα χαρακτήρισαν τη λειτουργία της Task Force, του εκλεκτού της Γερμανίας Χορστ Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δημοσιεύτηκε σήμερα Τρίτη (16.02.2016). H Task Force συστάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2011 με στόχο να παράσχει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και το 2015 αντικαταστάθηκε από την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προειδοποίηση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς ηγεσία ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.: "Συναντήστε μας αλλιώς..."

Για «περιθωριοποίηση» κατηγορεί την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή τη μη κλήση της, προς ακρόαση των θέσεων της, στα δύο σημαντικά Νομοσχέδια του Υπουργείου «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια-Αξιοκρατία) και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης» και «Μέτρα για την επιαλλιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για "εκκρεμή" αιτήματα - διεκδικήσεις των εργαζομένων στην Τ.Α., «που πρέπει να επιλυθούν, άμεσα, μέσα από διάλογο», προειδοποιώντας στην αντίθετη περίπτωση, για μια... μη τυπική επίσκεψη στο Υπουργείο...
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μπαλάφας και Χριστόφορος Βερναρδάκης απέδειξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα πως δεν επιθυμούν ούτε να συνομιλούν, ούτε να συνεργάζονται με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Τους υπενθυμίζουμε απλά πως ο διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων έχουν ως σκοπό την επίλυση πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός και δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της... κοινωνικής συναναστροφής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και προσθέτει:

Συνάντηση Ομοσπονδιών ΟΑΕΔ, με Αντωνοπούλου

 Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Καταπολέμησης της Ανεργίας κ. Αντωνοπούλου πραγματοποίησαν σήμερα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού στον ΟΑΕΔ, παρουσία της Διοικήτριας του Οργανισμού, κ. Καραμεσίνης.
Στη συνάντηση τέθηκαν εκ νέου όλα τα ζητήματα που αφορούν στον Οργανισμό με στρατηγικό ζήτημα την απόδοση των πάσης φύσεως εισφορών, δηλαδή της εισροής στον ΟΑΕΔ των πόρων που αποδίδουν εργαζόμενοι και εργοδότες, έτσι ώστε να μπορέσει ο ΟΑΕΔ να ασκήσει ολοκληρωμένη πολιτική. Ζητήθηκε παρέμβαση ενόψει μάλιστα της δημιουργίας ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλιση. Η κ. Αντωνοπούλου απάντησε πως το ζήτημα εξετάζεται....
Ζητήθηκε, επίσης, η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας για ενίσχυση του προσωπικού και   η συνδρομή της Υπουργού. Ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται «προ των πυλών» η πρόσληψη 360 μόνιμων  εργασιακών συμβούλων για την ενίσχυση των ΚΠΑ.

«Μπράβο στους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ ΒΕΡΟΙΑΣ»

Αρκετά συχνά όλοι μας εξαγριωνόμαστε με την συμπεριφορά ορισμένων δημοσιών υπαλλήλων στις τοπικές υπηρεσίες της Βέροιας. Άλλοτε έχουμε δίκιο και άλλοτε άδικο. Θα ήθελα όμως να σταθώ και να συγχαρώ δημόσια τους υπαλλήλους στον ΟΑΕΔ της Βέροιας, γιατί με την εργατικότητα, τον επαγγελματισμό και κυρίως με την ευγένειά τους, έχουν καταφέρει να εξυπηρετούν άψογα το κοινό. Και δεν είναι δικιά μου μόνο άποψη. Πάρα πολλοί συμπολίτες μου, έχουν την ίδια γνώμη με την δική μου.