oaednews

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ανεργοι το 52% των νέων!!!!!!!!!!!



Αρνητική πρωτιά στην ανεργία μεταξύ των νέων στην ΕΕ σημείωσε η χώρα μας τον Απρίλιο του 2012 με ποσοστό... 52%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

ΗΠΑ: Οι νέες θέσεις απασχόλησης δεν περιορίζουν την ανεργία


Αντιφατικά ήταν τα στοιχεία απασχόλησης που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για τον Ιούλιο αν και η αρχική αντίδραση ήταν η άνοδος του δολαρίου, καθώς απομακρύνονται οι πιθανότητες μιας νέας στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. Εμφανής ήταν η αντίδραση στην ισοτιμία USDJPY (όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα), ενώ επέκτειναν τα κέρδη τους και τα futures των αμερικανικών δεικτών.

Από αύριο η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού από τα ΚΕΠ

Η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές αρχίζει αύριο Παρασκευή

Τι ισχύει για την αργία της 15ης Αυγούστου 2012


Η 15η Αυγούστου που φέτος συμπίπτει σε  εργάσιμη ημέρα (Τετάρτη) είναι μια από τις εξαιρέσιμες εορτές κατά τις οποίες απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των εργαζομένων γενικά.

Εισαγγελική παρέμβαση για τη «βόμβα» Ρουμελιώτη

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η δήλωση-«βόμβα» του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ πριν από λίγες ημέρες ότι το Ταμείο γνώρισε από την αρχή πως το ελληνικό πρόγραμμα θα αποτύχει. 

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΟΑΕΔ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής με επιστολή του στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη ζητώντας να μην καταργηθεί ο Ο.Α.Ε.Δ – Κ.Π.Α. 2 του Δήμου Αριδαίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣEI ΤΟΥΣ "ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ" ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Είναι τουλάχισων ΝΤΡΟΠH...για το Υπουργείο Οικονομικών όπου με διευκρινιστική του εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός δ/ντης κύριος ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ προς τις εφορίες... 

Καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδομάτων ανεργίας"

"Trelokouneli χρονια αναγνωστης σας, θα ηθελα να καταγειλω και μαλιστα μπορειτε να το επιβεβαιωσετε για τις καθυστερησεις των ταμειων ανεργιας στους πολιτες.

Πτώση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στην Ισπανία

Πτώση 0,6% εμφάνισαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στην Ισπανία, για τέταρτο συνεχή μήνα, τον Ιούνιο. 

Στο 10,5% η ανεργία στην Κύπρο


Από 7,6% τον Ιούνιο του 2011, η ανεργία σήμερα βρίσκεται στο 10,5%. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας αντιμετωπίζουν οι νέοι κάτω των 25 ετών με ποσοστό ανεργίας 25,3%.

Διαχειριστείτε την ανεργία και μειώστε την επίδραση που έχει στα παιδιά


Είναι εύκολο πολλές φορές να θεωρούμε ότι όταν συζητάμε για τα προβλήματα που έχουμε στη δουλειά μας, τα παιδιά «δεν καταλαβαίνουν». Η αλήθεια είναι ότι, ειδικά τα μικρά παιδιά, δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει «απολύθηκα». Καταλαβαίνουν όμως πολύ καλά ότι αυτό στενοχωρεί τη μαμά ή τον μπαμπά και μάλιστα πολύ!