oaednews

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Συμπαράσταση στη συνάδελφο Δ. Κουτσούμπα

Στις 7 Μαΐου 2015, η αρχαιολόγος, πρώην πρόεδρος και νυν μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, έχει εναχθεί από την Άννα Παναγιωταρέα με αίτημα να της επιδικαστεί χρηματική αποζημίωση 15.000€ (!) επειδή «ετρώθη η τιμή της»…
Η Δ. Κουτσούμπα κατηγορείται για δύο αναρτήσεις της στο Facebook με τις οποίες έθετε ερωτήματα για το θεσμικό ρόλο της Α. Παναγιωταρέα σε έργα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και για την εμπλοκή της στην ανασκαφή της Αμφίπολης.

Επανέρχεται η αυτασφάλιση των απολυμένων 55-64 ετών


Τη δέσμευση ότι θα επαναφέρει το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων οι οποίοι βρίσκονται στην ηλικία μεταξύ 55 -64 ετών διατύπωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Δημήτρης Στρατούλης, μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Και γιατί, όπως ο ίδιος είπε ένα τέτοιο μέτρο αποτελεί «σημαντικό αντικίνητρο προκειμένου να αποφεύγονται οι απολύσεις» αλλά και να υπάρξει «αποτροπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων».

Το δικαίωμα αυτασφάλισης των ανέργων ηλικίας 55 – 64 ετών καταργήθηκε το Μάρτιο του 2014 και προέβλεπε πως εργαζόμενοι ηλικίας 55 έως 64 ετών οι οποίοι απολύονται και εξακολουθούν να είναι άνεργοι μπορούν να αυτασφαλιστούν εντός δύο μηνών αφού απολύθηκαν.

Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τις εκκρεμότητες του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας με το ΠΟΤΑΜΙ, κ. Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, σχετικά με τις εκκρεμότητες του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας καταργήθηκε ως ΝΠΔΔ μετά από συνεχή κοινωνική δράση 70 και πλέον ετών, βάσει των άρθρων 1 παρ. 6 και 2 παρ. 1 του Ν. 4046/2012 (ΦΕΚ Α’ 28/14-02-2012). Με το Ν.4144/2013 (ΦΕΚ Α’ 88/18-04-2013) ο ΟΑΕΔ κατέστη καθολικός διάδοχος του καταργηθέντος ΟΕΚ και υπεισήλθε σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Ανέλαβε, δηλαδή, την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων, δίχως όμως να υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία διοικητικής δομής μέσα στον ΟΑΕΔ (κυρίως στην περιφέρεια), αλλά ως ένα πρόσθετο αντικείμενο στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οι οποίες μέχρι τότε δεν είχαν καμία σχέση με τις εργασίες του καταργηθέντος οργανισμού.

ΟΑΕΔ: 192.571 αιτήσεις για 32.433 θέσεις κοινωφελούς χαρακτήρα

Σε 192.571 ανήλθαν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω διαδικτύου στον ΟΑΕΔ, για τα πεντάμηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους. 

Σημειώνεται ότι οι θέσεις πλήρους απασχόλησης, στο πλαίσιο του προγράμματος, είναι 32.433. Δηλαδή, έγιναν σχεδόν 6πλάσιες αιτήσεις σε σχέση με τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ