oaednews

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, 1 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κάλεσμα σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου,          1 μ.μ. και πορεία προς τη Βουλή
Συναδέλφισσες-οι,
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, προωθεί για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, την εκβιαστική, διασπαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Με αυτήν την τροπολογία η Κυβέρνηση προσπαθεί να «απαντήσει» στην καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση». Με την τροπολογία αυτή, εκβιάζει τους εργαζόμενους και όλους όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης. Επιχειρεί να αποκρύψει την ήττα της και το «ναυάγιο» που υπέστη στο θέμα αυτό και να στείλει το μήνυμα ότι έτσι μπορεί πάρει τη ρεβάνς.

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην αύξηση των φόρων

Η Ελλάδα ήταν το μοναδικό κράτος που αύξησε το βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Συγχρόνως ήταν και η μόνη χώρα που επιβάρυνε κατά 1% περισσότερο σε σχέση με το 2015 τη μέση φορολογική επιβάρυνση των άγαμων μισθωτών.
Πρωτιά καταγράφεται για την Ελλάδα και στην επιβάρυνση από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης λόγω του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου