oaednews

Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Φοιτητές δίνουν σε αστέγους ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον

Για να βοηθήσουν όσους δεν έχουν κατοικία αλλά και τους «κρυφούς άστεγους», φοιτητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκοτία δημιούργησαν το Slurp – έναν οργανισμό με την υποστήριξη της Ford που έχει στόχο να τους προσφέρει αμειβόμενη εργασία και κατοικία.

Το έθιμο της Πρωταπριλιάς

Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τη Δύση και οι ρίζες του ανιχνεύονται στους αρχαίους Κέλτες, οι οποίοι συνήθισαν την Πρωταπριλιά που καλυτέρευε ο καιρός να βγαίνουν για ψάρεμα. Τις περισσότερες φορές γύριζαν με άδεια χέρια, αλλά οι ψεύτικες ιστορίες τους για μεγάλα ψάρια έδιναν κι έπαιρναν.Τον Μεσαίωνα, οι Γάλλοι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά την 1η Απριλίου, λόγω του Πάσχα. Το 1560 ή το 1564 ο βασιλιάς Κάρολος Θ’ μετέθεσε την αρχή του έτους από την 1η Απριλίου στην 1η Ιανουαρίου για να συμβαδίζει η χώρα του ημερολογιακά με τις άλλες χώρες. Η αλλαγή αυτή δημιούργησε προβλήματα στο λαό, καθώς ό,τι έχει σχέση με την οργάνωση του χρόνου δημιουργεί συναισθηματικές φορτίσεις και αντιδράσεις. Όσοι, λοιπόν, από τους υπηκόους του βασιλιά αποδέχτηκαν την ημερολογιακή αλλαγή πείραζαν εκείνους που συνέχιζαν να τηρούν την παλιά πρωτοχρονιά (1η Απριλίου), λέγοντάς τους περιπαικτικά ψέματα ή κάνοντάς τους ψεύτικα πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Η Γερμανία αναζητά 8.000 για νοσηλευτικό προσωπικό στην ΕΕ

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων με νοσηλευτές από το εξωτερικό και την Ε.Ε.. Παράλληλα ζητά επίσπευση της αναγνώρισης πτυχίων και ανακοινώνει την αύξηση θέσεων εργασίας για νοσηλευτές.Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Γερμανικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Έρευνας της Νοσηλευτικής, ο αριθμός των κενών θέσεων στον τομέα της περίθαλψης ηλικιωμένων ανέρχεται στις 17.000. Αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, όπως και ο αυξανόμενος αριθμός υποψηφίων που δεν διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα.

86 θέσεις εργασίας στην εφορεία αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα έξι (86) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που εδρεύει στην Αθήνα του Νομού Αττικής (στα Αρχαιολογικά Μουσεία και Χώροι Θήρας, Αρχαιολογικό Χώρο Ακρωτηρίου Θήρας, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Νάξου, Αρχαιολογικό Χώρο Κουφονησίου - Κέρου και Μικρών Κυκλάδων, Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου, Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου, Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης Άνδρου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Κέας, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Μήλου, Κατακόμβες - Αρχαία πόλη Μήλου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Τήνου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Μυκόνου, Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο Δήλου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Σύρου, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Αμοργού, Αρχαιολογικό Μουσείο και Χώροι Σίφνου, Αρχαιολογικοί Χώροι Αντιπάρου Δεσποτικού & νησίδων και Αρχαιολογικοί Χώροι Φολεγάνδρου, που εδρεύουν στο Νομό Κυκλάδων) και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων
 (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόνταΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Σε ποια επαγγέλματα εκτινάχθηκε η μερική απασχόληση

Το πρόβλημα της ραγδαίας αύξησης της μερικής απασχόλησης στην ελληνική αγορά εργασίας είναι καθολικό και «φωτογραφίζει» την τελευταία δεκαετία, της βαθιάς οικονομικής κρίσης.


Ιδού ο Νυμφίος έρχεται ... Ξυλούρης ,Γαλάνη , Μητσιάς

Συγχωνεύεται ΟΑΕΔ ΕΦΚΑ, αύριο η ΥΑ

Τη συγχώνευση του ΟΑΕΔ με τον ΕΦΚΑ αποφάσισε το Κυβερνητικό συμβούλιο μεταρρύθμισης με διαδικασίες  εξπρές. Η απόφαση αφορά για αρχή τις διοικήσεις των δυο υπερ οργανισμών και στη συνέχεια συγχώνευση υπηρεσιών. Από Δευτέρα περισσότερη ενημέρωση....