oaednews

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Σε απελπισία οι εργαζόμενοι της ΑΡΩΓΗΣ

Το σωματείο  εργαζομένων Αρωγής συγχαίρει τον  περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό  και όλους τους  φορείς για  την πρωτοβουλία να επιτάξει το  κέντρο ώστε να   παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 και να τους παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα και αγωγή.
Περιμένουμε να  δείξει την ίδια  ευαισθησία η εργοδοσία που «σφυρίζει» αδιάφορα  απέναντι στους εργαζομένους που παραμένουμε απλήρωτοι  εδώ και δέκα (10) μήνες με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε βιοποριστικό πρόβλημα τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές μας.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ. Δ.                                                                        ΘΑΝΟΣ. ΑΝ.

ΗΠΑ: Ρεκόρ ανεργίας από Mεγάλη Yφεση. 15 εκ. χωρίς δουλειά!

Ο αριθμός των Αμερικανών που ζήτησαν επίδομα ανεργίας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες εκτιμάται ότι ανήλθε στο συγκλονιστικό επίπεδο των 15 εκατ. καθώς τα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας παρέλυσαν τη χώρα, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει την άποψη ότι η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση.
Η έκθεση που πρόκειται να δημοσιοποιήσει σήμερα το υπουργείο Εργασίας για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας θα ενισχύσει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για απώλεια έως 20 εκατ. θέσεων εργασίας τον Απρίλιο.

Χάθηκαν 122.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο 2020!

Ανησυχητικά τα ευρήματα του Υπουργείου Εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ) 
α. 41.903 ΠEPIΣΣOTEPEΣ AΠOΛYΣEIΣ
β. 80.600 ΛIΓOTEPEΣ ΠPOΣΛHΨEIΣ
γ. 8.000 METATPOΠEΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ AΠO ΠΛHPH ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣE MEPIKH
 δ.25.237 AΠOΛYΣEIΣ-AΠOXΩPHΣEIΣ META THN AΠAΓOPEYΣH (18-3-2020)
ε. 99.155 ΛIΓOTEPEΣ ΠPOΣΛHΨEIΣ ΣE ΣXEΣH ME TOΝ MAPTIO 2019

117 θέσεις εργασίας στο Δήμο Πειραιά

Ανακοίνωση για την πρόσληψη εκατόν επτά (117) ατόµων µε σχέση εργασίας Ιδιωτικού ∆ικαίου Ορισµένου Χρόνου διάρκειας τεσσάρων (4) µηνών, για την αντιµετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της ∆ιεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, ως εξής:
∆Ε Ο∆ΗΓΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (µε κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) 26
∆Ε Ο∆ΗΓΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) 20
∆Ε ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (γερανοφόρων - καλαθοφόρων) 1
∆Ε ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ (µηχανοκίνητων σαρώθρων) 1
∆Ε ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ 2
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 67

Έφυγε ο Περικλής Κοροβέσης, έμειναν οι «Ανθρωποφύλακες»

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1941 στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Σπούδασε Θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Ρολάν Μπαρτ και παρακολούθησε μαθήματα των Πιερ Βιντάλ-Νακέ, Μαρσέλ Ντετιέν, Κορνήλιου Καστοριάδη και άλλων στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε επί Χούντας.