oaednews

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κλείνουν οριστικά 21 φορείς του Δημοσίου

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο προβλέπονται το κλείσιμο 21 φορέων.

Ο Εργατολόγος Δημήτρης Περπατάρης μιλάει για όλα: Εργασιακά δικαιώματα, συνδικαλισμός,πολιτικά κόμματα, ΕΡΤ

http://zografotypia.gr

Ο Δημήτρης Περπατάρης της μαχόμενης Δικηγορίας και του Εργατικού Δικαίου, θα μπορούσε -ίσως- να είναι μία σημαντική πολιτική οντότητα εάν δεν τον είχε κερδίσει η εργασία του.
 
Με απόλυτο επαγγελματισμό, εξαιρετικά συγκροτημένος, μοιάζει «χαμηλών τόνων» σε πρώτη ματιά, στη πραγματικότητα κινείται σε «υψηλές συχνότητες» αποκωδικοποιώντας πολύ γρήγορα πρόσωπα και καταστάσεις. 

«Χρυσό» μετάλλιο στην ανεργία

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) για την ανεργία στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ τον Οκτώβριο του 2013, σχολιάζουν κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η εσωτερική υποτίμηση που επέβαλε η τρόικα έφερε ανεργία και «λουκέτα»

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε: «Η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να στηρίζεται διαρκώς σε περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, σε αύξηση φορολογικών εσόδων και σε συμπίεση των δημοσίων επενδύσεων που είναι απαραίτητες για τόνωση της οικονομίας»

Ακόμη πιο ελαστική η εργασία – Ακόμη πιο ψηλά η ανεργία

Αλά καρτ επιδότηση εργαζομένων και χωρίς ρήτρα μη-απόλυσης είναι η συνταγή της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας, όπως προκύπτει από τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής που διεξήχθη σήμερα, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και 70 βουλευτών του κόμματος προς τον υπουργό Εργασίας σχετικά με το Σχέδιο Καταπολέμησης της Ανεργίας των Νέων και το Πρόγραμμα Εγγυήσεων Απασχόλησης.

Περιφερειακό συνέδριο για την ανεργία