oaednews

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Δαφνης

Αναδημοσίευση από tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Συγχαρητήρια στους συναδέλφους

Σήμερα επισκέφτηκα τον ΟΑΕΔ στην Δωδεκανήσου για να εγγραφώ ώς άνεργος.Τί  να πώ? Συγχαρηστήρια σε αυτούς τους υπαλλήλους.
Ο προιστάμενος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες , δεν ''ξύνισε΄΄ σε καμία περίπτωση , και για κανένα λόγο. Ευγενικότατος και εξυπηρετικότατος  σε όλους!Η υπάλληλος στο γκισέ 5 που με εξυπηρέτησε η κα.Σκούρα ( αξίζει πιστεύω να αναφέρω το ονομάτης της ) εξυπηρετικότατη  ,ταχύτατη και ευγενική με όλους, ακόμα και με αυτούς που την ρωτούσαν ενώ εξυπηρετούσε άλλους.Ο κύριος στο γραφείο 5 που πήγα και του ζήτησα ένα έγγραφο από φάκελο χωρίς να δυσαρεστηθεί έψαξε πολλόυς φακέλους και το βρήκε να μου το δώσει για να το βγαλω φωτοτυπία.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΞΟΝΕΣ Το πεντάμηνο πλάνο για τις πρώτες νέες θέσεις απασχόλησης


Σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» για την απασχόληση -που σε πρώτη φάση θα εκτείνεται σε ορίζοντα πέντε μηνών- εκπονεί η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, επισημαίνει ότι στόχος των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων «είναι να προσφέρουν θέσεις εργα­σίας και όχι απλά ανακούφιση», γι' αυτό και θα είναι σχ
Η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, επισημαίνει ότι στόχος των βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων «είναι να προσφέρουν θέσεις εργα­σίας και όχι απλά ανακούφιση», γι' αυτό και θα είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε «να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σε τοπικό επίπεδο και στον παραγωγικό ιστό».
Στόχος είναι να γίνει «λίφτινγκ» στις υλοποιούμενες δράσεις για την κατάρτιση και την απασχόληση, ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά τους και να εξασφαλιστεί απόλυτη διαφάνεια στην κατανομή των κονδυλίων. Η «ισορροπία» είναι δύσκολη, καθώς πρέπει να συνεχιστεί η υλοποίηση προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει ή έχουν ανακοινωθεί και ταυτόχρονα να επανασχεδιαστούν δράσεις που θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα. Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων θα υπάρξει συνεργασία με τοπικούς και κοινωνικούς φορείς και ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα... ραντεβού στο υπουργείο Εργασίας.

Ανακοίνωση Ανεξάρτητης Ενωτικής κίνησης για τις εκλογές στην ΕΝΩΣΗ υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ανα. Μακεδονίας και Θράκης


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΑΕΔ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι 

Στα τρία χρόνια προσπαθήσαμε ως ΔΣ του Συλλόγου να ανταποκριθούμε στις ευθύνες , υποχρεώσεις και καθήκοντα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί και αυτό είναι εύκολο να το ανακαλύψετε, εάν διαβάσετε προσεκτικά τον Διοικητικό Απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ., που πραγματοποιείται γι’αυτό το σκοπό και όχι για να «ευλογήσουμε τα γένια μας» και να αυτοθαυμάσουμε τη δράση μας. Σε καθημερινή βάση κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά θέματα. Η διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων στηρίχτηκε στην ειλικρίνεια, στην διαφάνεια και στην απόλυτη αξιοπιστία. Οι παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης, η εγκατεστημένη πελατειακή λογική στην επίλυση υπηρεσιακών ζητημάτων, η αναξιοκρατία, η έλλειψη διαφάνειας, η γραφειοκρατία και η αδιαφορία για τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και των ανέργων είναι από τα κυριότερα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε. 

Αποκριάτικα...

Αποκριάτικα....