oaednews

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Αναδρομικά: Οι κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που δικαιώθηκαν

Πρόκειται για αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις οποίες έχουν κριθεί αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν το 2012 στα ειδικά μισθολόγια των στρατιωτικών, των πανεπιστημιακών και των γιατρών του ΕΣΥ, αλλά και των συνταξιούχων στρατιωτικών.

Μισθολογική κατάταξη δημοσίου υπαλλήλου και προϋπηρεσία ιδιωτικού τομέα: Τι ισχύει

Μία σημαντική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους παρουσιάζει, σήμερα,και αφορά στο εάν προσμετράται ο χρόνος απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη στο Δημόσιο.

ΝΣΚ και Πειθαρχική Δίωξη στο Δημόσιο: Εντός 20 ημερών η απόφαση

Άλλη μία - μετά από αυτή της αναγνώρισης ή μη της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα στο Δημόσιο - αυτή τη φορά για τη διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου δημοσίου υπαλλήλου, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους 

Οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του επόμενου μήνα, Απριλίου, έχουν ήδη γίνει γνωστές από τα ταμεία.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2018 στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη.
Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Απριλίου 2018 στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη .
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Απριλίου 2018 θα πληρωθούν ως εξής:

Προσλήψεις διοικητικών υπαλλήλων με μισθό 4.384 ευρώ στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα από τον οποίο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσλάβουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους» (ομάδα καθηκόντων AD).

Σύνταξη πριν τα 60 για 1,5 εκατ. ασφαλισμένους - Στα 55 για γονείς

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ειδικές κατηγορίες, όπως σύζυγοι, ή γονείς αναπήρων, καθώς και ασφαλισμένοι στα Βαρέα, συνταξιοδοτούνται με πιο ευνοϊκές διατάξεις εφόσον έχουν κατοχυρώσει τις προϋποθέσεις έως τις 18/8/2015, ή έως το 2014 αντίστοιχα, χωρίς να επηρεάζονται από τη σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας που ξεκίνησε από τις 19/8/2015 και ολοκληρώνεται την 1/1/2022.Από τις υπόλοιπες γενικές κατηγορίες μισθωτών ιδιωτικού τομέα, δημοσίων υπαλλήλων και ελεύθερων επαγγελματιών, την έξοδο πριν από τα 62 «κλειδώνουν» κατά κανόνα όσοι είχαν ένσημα πριν από το 1993.
Οι γονείς ανηλίκων μάλιστα στα Ταμεία μισθωτών κατοχυρώνουν πλήρη σύνταξη πριν από τα 62 εφόσον έχουν κλείσει, ή κλείνουν τις ηλικίες από 50 έως 55 ετών μέχρι και το 2019.

Δώρο Πάσχα 2018: Πως υπολογίζεται, ποιοι άνεργοι παίρνουν από τον ΟΑΕΔ

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους Δώρο Πάσχα 2018.Για τον υπολογισμό του ποσού του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.
Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς αν κάποιος εργαστεί ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα που αναφέραμε δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Δωρεάν εισιτήριο 500 ευρώ για 30 ευρωπαϊκές χώρες σε νέους που κλείνουν τα 18

Δωρεάν εισιτήριο αξίας 500 ευρώ για ταξίδι σε 30 ευρωπαϊκές χώρες σκοπεύει να δώσει η Κομισιόν αυτό το καλοκαίρι σε 30.000 νέους άνω των 18. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση αυτού του ποσού. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να γαλουχηθούν οι νέοι με μία "ευρωπαϊκή ταυτότητα" ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη. 
Δικαιούχοι είναι νέοι άνω των 18 από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κάρτα μπορεί επιπλέον να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά σε μέσα μαζικής μεταφοράς σε χώρες εκτός του δικτύου της Interail, σε Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Μάλτα και Κύπρο.

Εξοικονομώ κατ΄οίκον: Αναβλήθηκε η έναρξη των αιτήσεων

Για αύριο Τρίτη στις 8 ώρα π.μ. αναβλήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, η έναρξη υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.Όπως επισημαίνεται, η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ I.ReF.SoS: Έργο ΟΑΕΔ για την κοινωνική υποστήριξη των νέων προσφύγων



Ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+  Νεολαία, σχεδίασε και υλοποιεί ένα έργο που έχει ως σκοπό τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού συστήματος υποδοχής, κοινωνικής υποστήριξης και ομαλής εργασιακής ένταξης νέων προσφύγων ηλικίας 16-24 ετών. Πρόκειται για το έργο «I_ReF_SoS - Καινοτομική Απάντηση για τη Διευκόλυνση της Κοινωνικής Υποστήριξης των Νέων Προσφύγων» με Συντονιστή Φορέα τον ΟΑΕΔ, στο οποίο συμμετέχουν ως εταίροι το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ,  το Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας -χώρα εισόδου των προσφύγων- και ο Οργανισμός Κατάρτισης DEKRA Akademie της Γερμανίας -χώρα δυνητικής τελικής εγκατάστασης των προσφύγων.