oaednews

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

«Ξήλωσε» επίορκους υπαλλήλους της Περιφέρειας η Ρένα Δούρου

Στην αναστολή της άσκησης καθηκόντων δύο επίορκων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, προχώρησε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων ΙΝΕ- ΓΣΕΕ


Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ λαμβάνοντας υπόψη το δυσμενές περιβάλλον όπως έχει αυτό διαμορφωθεί εξαιτίας των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και προσπαθώντας να υποστηρίξει και να ενδυναμώσει τους εργαζόμενους, αναπτύσσει σε πανελλαδικό επίπεδο το «Δίκτυο υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής εργαζομένων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ».

Συνεργασία ΟΑΕΔ με Microsoft για την ενίσχυση ανέργων στις νέες τεχνολογίες



Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 θα γίνει παρουσίαση της συμφωνίας στην οποία προχώρησαν ο ΟΑΕΔ και η «Microsoft Hellas» η οποία έχει στόχο την προώθηση δράσεων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων πάνω στις νέες τεχνολογίες και στην πληροφορική προς όφελος των εγγεγραμμένων ανέργων.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ»

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ «ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ»

για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Εμείς που στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο «Αξιοκρατία – Διαφάνεια στον ΟΑΕΔ» συμμετείχαμε στη συγκρότησή του στη βάση αρχών και αξιών που συμπυκνώνονται με δυο λέξεις στον τίτλο του.
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου συζητήθηκε και αποφασίστηκε από την πλειοψηφία των συνέδρων της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ (πλην ΔΑΚΕ και Δημοσιουπαλληλικής  Ενότητας) στο τακτικό συνέδριο στις 4 Ιουλίου 2014, αλλά, δυστυχώς, η πίεση του χρόνου για υποβολή υποψηφιοτήτων δεν επέτρεψε οι διαδικασίες να είναι ανοιχτές σε περισσότερους συναδέλφους.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
1.      Ο θεσμός των υπηρεσιακών συμβουλίων είναι υποβαθμισμένος μάλιστα με τους τελευταίους μνημονιακούς νόμους έγιναν αλλαγές σε βάρος των εργαζομένων με στόχο πειθαρχικές διώξεις και απολύσεις στο Δημόσιο, σε βάρος των αξιοκρατικών κρίσεων για την ανάδειξη Προϊσταμένων και Διευθυντών.