oaednews

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Συνεχίζεται η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 ΒΝΣ του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2021-2022.

 Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 06:45 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2021) έως 4 ετών.

Θεσμοί: «Βλέπουν» περικοπές στις συντάξεις – «Κόφτες» στις παροχές αναπηρίας

 Το μέλλον προδιαγράφεται μάλλον δυσοίωνο για τις συντάξεις. Οι θεσμοί… ξανάρχονται και φέρνουν μαζί τους νέες περικοπές στις συντάξεις και όχι μόνο!

Από

 Βασίλης Αγγελόπουλος

 

 Το ΔΝΤ στην έκθεσή του για την Ελλάδα, δεν κρύβει τον προβληματισμό του για την υψηλή κρατική δαπάνη για να απονεμηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί στο Δημόσιο τομέα. Τονίζει δε, πόσο καλό θα έκανε στα δημοσιονομικά της χώρας, αν η δαπάνη αυτή μειωνόταν… Ουσιαστικά, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ «επιστρέφουν» στις χιλιοειπωμένες συνταγές των Μνημονίων και, αποφεύγοντας να το πουν καθαρά, «φωτογραφίζουν» μελλοντικές παρεμβάσεις-περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων!


Η Κομισιόν από την πλευρά της πραγματοποιεί ειδική αναφορά στο «καυτό θέμα» των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όπως και στις αλλαγές που επίκεινται στην αξιολόγηση της αναπηρίας.


Αναλυτικότερα: