oaednews

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Ευρωπαίους

Ο Οργανισμός κατέγραψε την εργασία σε 35 μέλη του από τον «δυτικό κόσμο», όπως συνηθίζουμε να αποκαλούμε τα πιο προηγμένα σε οικονομικούς όρους κράτη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή των ευρωπαϊκών κρατών, με τον μέσο Έλληνα να δουλεύει 2.035 ώρες τον χρόνο.Στον αντίποδα, οι Γερμανοί εργάζονται μόλις 1.363 ώρες. Στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι εργάζονται 1.783 ώρες τον χρόνο και βρίσκονται στο μέσο της κατάταξης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΤΕΕΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ – ΟΑΕΔ  ΚΡΗΤΗΣ 
ΧΡΙΣΤΟΜΙΧΑΛΗ ΞΥΛΟΥΡΗ 64
ΓΙΟΦΥΡΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Τ.Κ:  71304
ΤΗΛ: 2810 263328  &  6973691774                           
 Fax:  2810 253314                                                                                             

Εκπαιδευτικός χωρίς μάθημα, συνδικαλιστής χωρίς απεργία!
Με έκπληξη διαβάσαμε δημοσίευση στις 06/02/18 στο alfavita:   ΠΕΤΕΕΜ  «ψήφισμα συμπαράστασης σε  διωκόμενο συνάδελφο της ΕΠΑ.Σ - Ο.Α.Ε.Δ Ηρακλείου Κρήτης».
Για τον παραπάνω λόγο συνεδρίασε το Δ.Σ του Συλλόγου μας με σκοπό να απαντήσει στην απαράδεκτη και ψευδή συκοφαντία του συναδέλφου μέσω της ΠΕΤΕΕΜ και ομόφωνα αποφάσισε:
Ψευδώς αναφέρεται στο ψήφισμά της η ΠΕΤΕΕΜ ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Λειτουργών  ΟΑΕΔ Κρήτης αντέδρασε ή συμπαραστάθηκε στον υποτιθέμενα διωκόμενο εκπαιδευτικό. Συνήθως οι Σύλλογοι υπερασπίζονται τους αδίκως διωκόμενους συναδέλφους.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 49 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (Νόμος 3528/2007), «1. Δεκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά, εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος, από 15 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει σε υπηρεσίες οι οποίες έχουν καθοριστεί με απόφαση του οικείου Υπουργού και κατά την περίοδο αυτή βρίσκονται στην αιχμή της λειτουργίας τους ή λειτουργούν σε εικοσιτετράωρη βάση. Όταν με αίτηση του υπαλλήλου ολόκληρη η άδεια χορηγείται εκτός από την περίοδο αυτή, προσαυξάνεται κατά πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Η προσαύξηση αυτή δεν χορηγείται όταν ο υπάλληλος κάνει χρήση της κανονικής του άδειας κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
2. Η υπηρεσία, στην οποία ανήκει ο υπάλληλος, χορηγεί υποχρεωτικά σε αυτόν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους την κανονική άδεια που δικαιούται και αν ακόμα δεν την ζητήσει.
3. Επιτρέπεται να μην χορηγείται, να περιορίζεται ή να ανακαλείται η κανονική άδεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας, μετά όμως από έγκριση του οργάνου που προΐσταται εκείνου το οποίο είναι αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας. Αν τέτοιο όργανο δεν υπάρχει, αποφασίζει το αρμόδιο για τη χορήγηση της άδειας όργανο.
4. Η άδεια που δεν χορηγήθηκε κατ’ εφαρμογή της προηγούμενης παραγράφου, χορηγείται υποχρεωτικά το επόμενο έτος».

AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΟΑΕΔ ΣΤO ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΤΕΕΜ

Συναδέλφισσες/οι,

Μετά τις πρόσφατες αναρτήσεις της ΠΕΤΕΕΜ στην ιστοσελίδα της  EDUC Ο.Α.Ε.Δ. στις  5-2-2018 που αναφέρονται σε ψήφισμα: « Για διωκόμενο συνάδελφο του κλάδου μας της ΕΠΑ.Σ.-ΟΑΕΔ Ηρακλείου Κρήτης» είναι επιβεβλημένο να κάνουμε τα εξής σχόλια.
                Η ΠΕΤΕΕΜ στο ¨Ψήφισμα¨ της αυτό επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις χρησιμοποιώντας εκφράσεις και χαρακτηρισμούς που ελέγχονται ως προς την αξιοπιστία τους και κυρίως ως προς το συκοφαντικό τους περιεχόμενο. Επιχειρεί να προσβάλει το κύρος και την αξιοπιστία του Ο.Α.Ε.Δ.  με ανύπαρκτα στοιχεία. Βασικός  στόχος να απαξιώσει την λειτουργία της εκπαιδευτικής πολιτικής του Οργανισμού στην επαγγελματική εκπαίδευση με ιστορία 65 χρόνων.

Η συνδικαλιστική δράση δεν απαγορεύεται με εξώδικα και απειλές

Την 1η Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι του Ευγενιδείου έλαβαν εξώδικο από τη Διοίκηση του Θεραπευτηρίου με το οποίο απειλούνται με κυρώσεις σε περίπτωση που δεν κατεβάσουν πανό που έχουν αναρτήσει διαμαρτυρόμενοι για το ότι για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι. Το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο είναι Α.Ε., του οποίου κύριος μέτοχος είναι το ΕΚΠΑ (99,6 των μετοχών) και το Διοικητικό του Συμβούλιο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

Οι συνάδελφοί μας στο Ευγενίδειο, εδώ και 8 χρόνια, παραμένουν σταθερά απλήρωτοι επί μήνες, μέχρι να δικαιωθούν από τα δικαστήρια και να αναγκαστεί η Διοίκηση να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα. Υπέστησαν καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης το 2011 και το 2012, μείωση μισθών κατά 15% το 2012, νέα μονομερή μείωση κατά 25% το 2016, η οποία έσπαγε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κ.α. Στόχος; Να εξαναγκαστούν οι παλιοί εργαζόμενοι σε παραίτηση και να προσληφθούν νέοι με άθλιες συμβάσεις εργασίας. Το 2011 οι εργαζόμενοι ήταν 240, σήμερα είναι 125.