oaednews

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΟΑΕΔ και... βλέπουμε!



Συνεχίζεται ο εμπαιγμός των 1.400 εργαζομένων στους Οργανισμούς Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπεγράφη μόλις χθες μεταφέρονται στον ΟΑΕΔ και ορίζεται διοικούσα επιτροπή για τους επόμενους έξι μήνες,

Οι εξευτελιστικοί μισθοί δεν ευνοούν την ανταγωνιστικότητα...

Ο Γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Χάλαρης μιλάει για της αλλαγές στα εργασιακά στον Τύπο της Κυριακής:

Ερ.: Πως εκτιμάτε ότι θα διαμορφωθεί η αγορά εργασίας στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων αυτών, με δεδομένοη την ύφεση;
Οι μειώσεις μισθών είναι αντιστρόφως ανάλογες με την ύφεση και όσο περισσότερο αυξάνει η ύφεση τόσο λιγότερες πιθανότητες για ανάπτυξη έχουμε, και η ανάπτυξη είναι κατ’ εμέ η μόνη διέξοδος από το τούνελ.

Εγκύκλιος για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων

Tην εφαρμογή και τις διαδικασίες για το πρόγραμμα της αυτεπιστασίας στους δήμους, περιγράφει σε εγκύκλιό της η αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Φώφη Γεννηματά, καθώς και τις ειδικότητες που μπορούν να προσληφθούν. Υπενθυμίζεται ότι η αυτεπιστασία είναι ένα πρόγραμμα για άνεργους που μπορούν να εργαστούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε δημοτικά έργα.

Περικοπές σε εφάπαξ και αποζημιώσεις στα νέα αιτήματα της τρόικας

Μετά τη μείωση του κατώτερου μισθού και τη βίαιη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις, τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσει η συζήτηση για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα και που αφορούν τη μείωση του εφάπαξ και την περικοπή στις αποζημιώσεις λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Πέραν αυτών, στην ατζέντα της τρόικας παραμένει η μείωση του 13ου και 14ου μισθού, περαιτέρω περικοπές στους μισθούς και καθιέρωση ευέλικτων μορφών απασχόλησης.