oaednews

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

«Ψαλίδι» και στο δώρο Πάσχα 2021 για χιλιάδες εργαζόμενους

 Σε δύο δόσεις θα πάρουν και φέτος το δώρο Πάσχα οι εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αναστολή από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2021 καθώς θα πληρωθούν από τον εργοδότη και από το κράτος την αναλογία του δώρου. Έτσι μία δόση θα λάβουν από τον εργοδότη για το διάστημα που εργάστηκαν και μια δόση από το κράτος για το διάστημα που μπήκαν σε αναστολή.

ΟΠΕΚΑ: 25 νέες θέσεις εργασίας - Πότε οι αιτήσεις

 Η απασχόληση του υπό πρόσληψη προσωπικού θα είναι πλήρης (8ωρη ημερησίως), από Δευτέρα έως και Παρασκευή

ΟΠΕΚΑ ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά είκοσι πέντε (25) ατόμων, ειδικότητας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της Κεντρικής Υπηρεσίας του Οργανισμού (Αθήνα – Δήμος Αθηναίων Ν. Αττικής).

Αρνητικός ο Επίτροπος Εργασίας της Ε.Ε. στην παράταση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας

 Αρνητική ήταν η απάντηση η απάντηση του Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, Ν. Σμιτ, στην επιστολή των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ που μετέφεραν την αγωνία των 36.500 εργαζόμενων του προγράμματος “Κοινωφελούς Εργασίας” και των οικογενειών τους, που πρόκειται να μείνουν στο δρόμο και χωρίς προοπτική επαναπρόσληψης.

8η στον πίνακα ανεργίας η Ήπειρος

 ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

Το τέταρτο τρίμηνο του 2020, ένα από τα χειρότερα οικονομικά της τελευταίας δεκαετίας, βρήκε την ανεργία στο 16,2% πανελλαδικά και στο 17,2% στην Ήπειρο.

Η Ήπειρος έχει ένα από τα σχετικά χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας και βρίσκεται στην 8η θέση, ανάμεσα σε 13 Περιφέρειες.

Φυσικά, τόσο τα υψηλά ποσοστά, όσο και η παρατεινόμενη ανεργία ή και η επισφαλής-περιοδική απασχόληση, δεν επιτρέπουν καμία ιδιαίτερη αισιοδοξία.

Πίσω από τους αριθμούς και τα ποσοστά εν τω προκειμένω, υπάρχει και η διάσταση ότι, λόγω αναστολών εργασίας δεν καταγράφονται πολλές απολύσεις. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν ανοίξει η αγορά και παρέλθει η «περίοδος ασφαλείας» για εργαζόμενους-ες σε αναστολή…

Ακόμα και σε επίπεδο αριθμών όμως, το πρόβλημα αποτυπώνεται ορατά:

Ανάρτηση οριστικών πινάκων για το πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για ανέργους έως 29 ετών

 


Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, οι οριστικοί πίνακες των ωφελούμενων και αποκλειόμενων ανέργων του προγράμματος απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για ανέργους έως 29 ετών στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr

 

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο2/2021. Ο πίνακας ωφελουμένων ανά Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στο μητρώο ανέργων,  που θα αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία 6 μηνών σε επιχειρήσεις με μηνιαία καθαρή αποζημίωση 550 ευρώ (25 ευρώ ημερησίως για 22 ημέρες). Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στη διεύθυνση: