oaednews

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Εκδήλωση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων από 1η, 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας Θεσσαλονίκης , Ωραιοκάστρου, Λακκιάς

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Επαγγελματικών Δεξιοτήτων, οι ΕΠΑ.Σ. 
 Μαθητείας Ν. Θεσσαλονίκης (1η & 2η Θεσ/νίκης, Ωραιοκάστρου, Λακκιάς),
 διοργανώνουν Εκδήλωση Επαγγελματικών Δεξιοτήτων 11 ειδικοτήτων που λειτουργούν στα σχολεία



 .

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από το ΒΝΣ ΟΑΕΔ Μοσχάτου


Η γενιά των 400 ευρώ είναι εδώ...

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία στην Ελλάδα υποχωρεί συνεχώς τα τελευταία τρίμηνα και πλέον βρίσκεται στο 20,5% που παραμένει πολύ υψηλό, ωστόσο, δεν συγκρίνεται σε τίποτα με το ιστορικό υψηλό των προηγούμενων ετών. Όπως όλα δείχνουν η ανεργία μειώνεται με μισθούς... πείνας. 
Στα 407,15 ευρώ κυμαίνεται ο μηνιαίος μισθός για 582.041 εργαζόμενους βάσει των στοιχείων των ίδιων των επιχειρήσεων, όπως δηλώθηκαν στις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις του ΕΦΚΑ το Μάρτιο του 2017, ενώ ο μέσος μισθός για την πλήρη απασχόληση εμφανίζεται οριακά αυξημένος, στα 1199,35 ευρώ.

Δημόσιο: Ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος “κινητικότητας” – Όλα τα στοιχεία

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία - όπως επισημαίνει το ΥΠΔΑ - την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 η περίοδος αιτήσεων του πρώτου κύκλου του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας.
Οι αιτήσεις πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 16 Νοεμβρίου έως και 5 Δεκεμβρίου 2017.
Ο 1ος Κύκλος Κινητικότητας περιελάμβανε 801 θέσεις, διαθέσιμες από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για Μετάταξη ή Απόσπαση, με το epoli.gr πρώτο και αποκλειστικά να τις παρουσιάζει, αναλυτικά, ένα σχεδόν μήνα πριν

Προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό και για την προσήκουσα λειτουργία των Θεραπευτικών Μονάδων του, ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με Ιατρούς, υπό καθεστώς έκδοσης δελτίου απόδειξης παροχής υπηρεσιών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, για χρονικό διάστημα έως ένα (1) έτος και ως ακολούθως:

Η "εργασιακή γαλέρα" των Public ηττήθηκε - Πανηγυρική δικαίωση των εργαζόμενων

Χτες το απόγευμα στις 17.30, στην είσοδο των Public Συντάγματος δίπλα στην ταμπέλα «Η μαγεία των δώρων είναι εδώ» ξεδιπλώθηκε ένα πανό. «Αλληλεγγύη στους συναδέλφους μας από τα Public Καλαμάτας και Πάτρας. Να καταβάλει η εργοδοσία το σύνολο των δεδουλευμένων» έγραφε ο Σύλλογος Βιβλίου, Χάρτου και Ψηφιακών Μέσων που οργάνωσε την κινητοποίηση. Οι καταναλωτές που μπαινόβγαιναν στο πολυκατάστημα ενημερώνονταν από τη ντουντούκα για τη δικαστική διαμάχη που κέρδισαν πρώην εργαζόμενοι των Public για απλήρωτα 12ωρα ετών στην εταιρεία, καθώς και για το ότι η εταιρεία δεν συμμορφώνεται τώρα με τη δικαστική απόφαση. Δύο από τους απολυμένους που κινήθηκαν δικαστικά εναντίον της εργοδότριας επιχείρησης ταξίδεψαν από την Καλαμάτα για να παραστούν στη διαμαρτυρία.

ΕΟΠΠΕΠ: Τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας Νέων και Ενηλίκων»


Για να δείτε το Πρόγραμμα του σεμιναρίου της Αθήνας πατήστε εδώ

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο πλαίσιο των δράσεων του ως Κέντρο Euroguidance της Ελλάδας και των αρμοδιοτήτων του για την υλοποίηση επιμορφωτικών δράσεων αναβάθμισης των δεξιοτήτων των επαγγελματιών συμβουλευτικής σταδιοδρομίας, προσκαλεί τους συμβούλους σταδιοδρομίας/ επαγγελματικού προσανατολισμού/ επιχειρηματικότητας και λοιπούς επαγγελματίες συναφών υπηρεσιών να συμμετάσχουν στο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για την Ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας Νέων και Ενηλίκων».
To σεμινάριο διοργανώνεται