oaednews

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

ΑΣΕΠ: Τα οριστικά αποτελέσματα της 15Κ (προσλήψεις στον ΟΑΕΔ

Σήμερα εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της Προκήρυξης 15Κ/2017 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 34/20-10-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας, μεταξύ άλλων, τριάντα (30) θέσεων τακτικού προσωπικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – ΟΑΕΔ (Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Κάρτες απεριορίστων διαδρομών


Σας γνωστοποιούμε ότι  υπεγράφη η νέα συμφωνία/σύμβαση μεταξύ  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α.  για το διάστημα Ιανουάριος 2019 – Ιανουάριος 2020 για τις ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:
Όσοι συνάδελφοι  θέλουν για 1η φορά να αποκτήσουν την προαναφερόμενη ηλεκτρονική κάρτα, θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο εκδοτήριο Ο.Α.Σ.Α., και να ζητήσουν από τον υπάλληλο να τους χορηγήσει αυτήν την κάρτα χωρίς φόρτιση, αφού πρώτα ενημερώσουν τον υπάλληλο ότι θα τη χρησιμοποιήσουν, ως ετήσια ή εξαμηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ότι, μέσω του συνδικάτου τους, θα τη φορτώσουν με επιδότηση, σύμφωνα με τη σύμβαση Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α.

Για την ορθή λειτουργία του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας είναι απαραίτηση η ένταξη όλων των φορέων στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα και η σύνταξη Ειδικών Περιγραμμάτων για όλες τις οργανικές θέσεις που εμφανίζονται σε κάθε φορέα.

Ένταξη των φορέων στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα.
Σχετ:
Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ), όπως προβλέπεται στο ν. 4440/2016 (ΦΕΚ 224/Α΄) και ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος της διαδικασίας για το 2018, σας ενημερώνουμε ότι είναι απαραίτητο για την ορθή λειτουργία του συστήματος η ένταξη όλων των φορέων στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα και η σύνταξη Ειδικών Περιγραμμάτων για όλες τις οργανικές θέσεις που εμφανίζονται σε κάθε φορέα εφαρμόζοντας την μεθοδολογία που έχει αναπτυχθεί για αυτό το σκοπό και έχει αποτυπωθεί σε εγκυκλίους (Α.Π.: ΔΙΠΑΑΔ/ΠΡΟΣ/167/οικ.26047/4-8-2017 ΑΔΑ: ΑΠ: ΔΙΠΑΑΔ/ΠΡΟΣ/οίκ.17876/17-5-2018, ΑΔΑ: Ω6Α5465ΧΘΨ-ΠΒΟ)που έχουν εκδοθεί από την υπηρεσία μας.

Πότε «παγώνουν» οι προσλήψεις λόγω εκλογών - Εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το πότε «παγώνουν» οι προσλήψεις λόγω των εκλογών.
Μάλιστα, στην εγκύκλιο παρέχονται και σαφείς οδηγίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προγραμματίσουν εγκαίρως τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού για το τρέχον έτος.

ΟΑΕΔ: Τα νέα τέσσερα προγράμματα που θα προκηρυχθούν τον Φεβρουάριο

ΟΑΕΔ: Στις αρχές Φεβρουαρίου θα προκηρυχθούν τέσσερα νέα προγράμματα για 26.933 θέσεις εργασίας
Ειδικότερα λογω της επικείμενης αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου τα προγράμματα θα προκηρυχθούν μετα την ανακοίνωση του καθώς επηρεάζονται σημαντικά οι αποδοχές των ωφελουμένων.
Προγράμματα
1.Το νέο πρόγραµµα δεύτερης επιχειρηµατικής ευκαιρίας αφορά σε 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούµενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονοµικής κρίσης και στους οποίους θα δοθεί επιχορήγηση για να ξεκινήσουν µια νέα επιχειρηµατική δραστηριότητα µόνοι ή µαζί µε άλλους. Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα µήνες. Μετά τη λήξη του δωδεκαµήνου οι δικαιούχοι δεσµεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις µήνες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του διαστήµατος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον µήνες. Το ποσό επιχορήγησης ορίζεται ως εξής:

Ειδικό πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ για νέους επιστήμονες

Ειδικό πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας για νέους επιστήμονες στη δυτική Μακεδονία, προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, συμφωνήθηκε στο υπουργείο Εργασίας ανάμεσα στον υφυπουργό Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο και τον περιφερειάρχη, Θόδωρο Καρυπίδη.