oaednews

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ για Εργατική Πρωτομαγιά

Αρ. Πρωτ. 408 / 30-4-2020
«Ένα τραγούδι ορέχτηκα να πω, κάμετε τόπο αδέρφια! … Τη φρονιμάδα, Θε μου, πάρε μου, ν’ ανοίξουν τα μελίγγια, ν’ ανοίξουν οι καταπαχτές του νου, να πάρει αγέρα ο κόσμος. Ε μωρέ σεις χωριάτες μέρμηγκοι, σταροκουβαλητάδες, θα ρίξω παπαρούνα κόκκινη, φωτιά να πιάσει ο κάμπος. Κοράσια με τ’ αγριοπερίστερα στο δροσερό σας κόρφο, λεβέντες με το μαυρομάνικο το λάζο στο ζωνάρι, ξερό δεντρό ’ναι η γης χωρίς άνθους, όσο κι αν πολεμάτε· εγώ, μωρέ, με το τραγούδι μου θα την ανθοβολήσω! Μαστόροι, αφήστε πια τα σύνεργα, διπλώστε τις ποδιές σας, σκολάστε απ’ της ανάγκης το ζυγό, κι η λευτεριά φωνάζει.»

Ανάγκη για άμεση τοποθέτηση προστατευτικών τζαμιών στα γραφεία όλων των υπαλλήλων καθώς και τον εφοδιασμό όλων των Υπαλλήλων με προστατευτικές μάσκες.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
                                                                                               
Αρ. Πρωτ. 407 / 29-4-2020
Προς Διοικητή κ.Πρωτοψάλτη

κ. Διοικητή
 Εν όψει  της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την προστασία της διάδοσης  του κορωνοϊού  υπό τις νέες οδηγίες των ειδικών και επειδή με το άνοιγμα των υπηρεσιών μας είναι βέβαιο ότι αυτές θα κατακλειστούν από κόσμο, σας επισημαίνουμε την ανάγκη για άμεση τοποθέτηση προστατευτικών τζαμιών στα γραφεία  όλων των υπαλλήλων καθώς και τον εφοδιασμό  όλων των Υπαλλήλων  με  προστατευτικές μάσκες.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Πεπαλαιωμένες κομματικές πρακτικές, που υποτάσσουν τη λειτουργία του κράτους σε έναν κομματικό μικρόκοσμο

Συνάδελφοι,

                                                                                                                         
Εν μέσω πανδημίας, μια ακόμη μετακίνηση πραγματοποιήθηκε με απόφαση Διοικητή, αυτή τη φορά από το ΚΠΑ2 Πλατείας Αττικής προς τη Γραμματεία Διοικητή. Το κωμικοτραγικό της ιστορίας είναι ότι η μετακίνηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία  προς τη Διοίκηση του Οργανισμού, καταδεικνύοντας πρακτικές που προσβάλλουν την εικόνα της  Δημόσιας Διοίκησης. Αντί της ενίσχυσης των Υπηρεσιών πρώτης γραμμής  με προσωπικό, ερχόμαστε αντιμέτωποι με την περαιτέρω υποστελέχωσή τους, για να εξυπηρετηθούν γνωστές και πεπαλαιωμένες κομματικές πρακτικές, που υποτάσσουν τη λειτουργία του κράτους σε έναν κομματικό μικρόκοσμο.

Λούης Τίκας:Ο Κρητικός συνδικαλιστής που τιμούν οι ΗΠΑ εκατό χρόνια

Ποιος είναι ο Έλληνας που έγινε τραγούδι, μνημείο και σύμβολο αγώνων σε όλο τον πλανήτη; Η συνδικαλιστική δράση, οι συνθήκες εργασίας στις ΗΠΑ του 1914 και το πρόωρο τέλος ενός πραγματικού αγωνιστή που τα έβαλε με τον Ροκφέλερ

ο 1914, ακριβώς εκατό χρόνια πριν, τέτοιες ημέρες, στο Κολοράντο του αμερικανικού νότου, γράφτηκε μία από τις πιο ηρωικές σελίδες στην ιστορία του αμερικανικού εργατικού κινήματος.