oaednews

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Προστασία από το νέο κύμα της πανδημίας

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal @oaed.gr                                                     

                                                                     Αρ. Πρωτ. 520 / 4-11-2021
    Με δεδομένο ότι είναι σε εξέλιξη νέο κύμα πανδημίας, ακόμα πιο επικίνδυνο για όλους, με δεδομένο ότι τα ΜΜΜ λειτουργούν σαν να μην υπάρχει πανδημία  και επειδή  έχουμε παρατηρήσει ότι η τηλεργασία δεν εφαρμόζεται παντού ή εφαρμόζεται κατά το δοκούν, ζητούμε την αυστηρή εφαρμογή της, για όλους τους εργαζομένους και όλα τα τμήματα. Ζητούμε δε, την επαναφορά της τηλεργασίας σε υψηλότερα ποσοστά. Επίσης, ζητάμε να επανέλθει  η δυνατότητα ηλεκτρονικών ελέγχων στις περιοχές με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.
        Παρακαλούμε, επίσης, τους συναδέλφους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ελέγχουν και να εφαρμόζουν  τα  μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.  Τελικά, η αυτοπροστασία φαίνεται να είναι η μόνη λύση τη στιγμή που το κυβερνητικό αφήγημα συμπυκνώνεται στη φράση του Υπουργού «Μη σώσουν…  τα κάναμε όλα τέλεια»….

"Φιάσκο η εμπλοκή ιδιωτών στις εκκρεμείς συντάξεις – Συνεχής εμπαιγμός των συνταξιούχων"

 

«Την ώρα που συνεχίζεται το δράμα των χιλιάδων συνταξιούχων που περιμένουν με αγωνία να λάβουν επιτέλους τη σύνταξη τους, με τις εκκρεμείς συντάξεις να ξεπερνούν συνολικά τις 360.000, αποκαλύπτεται καθημερινά η ευθύνη της κυβέρνησης και το φιάσκο των επιλογών της.

Ο Υπουργός Εργασίας κ.Χατζηδάκης από τη μέρα που ανέλαβε πριν δέκα μήνες, αντί να στηρίξει και να ενισχύσει τον ΕΦΚΑ με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, στοχοποίησε και απαξίωσε τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, και προώθησε ως «λύση επιτάχυνσης» για τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή τους. Είχαμε εξαρχής αντιταχθεί σε αυτήν την απαράδεκτη επιλογή που ιδιωτικοποιεί δημόσιες υπηρεσίες, με κόστος μάλιστα για τους συνταξιούχους, και, ταυτόχρονα, επισημάναμε ότι πρόκειται για ατελέσφορη και αναποτελεσματική λύση που μόνο περαιτέρω καθυστέρηση θα προκαλέσει.