oaednews

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου


Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για την απαξίωση του ΟΑΕΔ, στη συνέλευση των εργαζομένων του Βόλου
Στην Ελλάδα των πάνω από 1,3 εκατ. ανέργων το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει μια κυβέρνηση θα ήταν να ενισχύσει τη λειτουργία και τις δομές του ΟΑΕΔ. Αυτό μπορεί να είναι για πολλούς αυτονόητο. Για τη συγκυβέρνηση του κ. Σαμαρά είναι αυτονόητο μόνο αυτό το οποίο ζητά κάθε φορά η τρόικα.

Υπάλληλοι με προσόντα- «μαϊμού» στο Δημόσιο

Σε «άντρο» παρατυπιών και παρανομιών αποκαλύπτεται ότι είχαν μετατρέψει το Δημόσιο ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά τον έλεγχο από τις διευθύνσεις προσωπικού των ατομικών τους μητρώων και της επικαιροποίησης του υπηρεσιακού τους φακέλου.

Πιο γρήγορη συνταξιοδότηση με στρατό, σπουδές, ανεργία

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΕΞΟΔΟΣ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΤΩΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ * ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ «ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ» ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ * ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

Κόβεται το επίδομα γάμου στον ιδιωτικό τομέα από 1ης Απριλίου


 Νέα μείωση μισθών, σε ποσοστό 10%, ενδέχεται να υποστούν από τη Δευτέρα 1η Απριλίου χιλιάδες εργαζόμενοι, εφόσον αμείβονται με τα κλιμάκια της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Χωρίς πειθαρχικά συμβούλια 4 υπουργεία


Με σημερινό δημοσίευμα, η εφημερίδα Καθημερινή αποκαλύπτει ότι σε τέσσερα υπουργεία δεν έχουν λειτουργούν πειθαρχικά συμβούλια καθώς οι δικαστικοί λειτουργοί που συμμετείχαν σ' αυτά έχουν παραιτηθεί και δεν έχουν αντικατασταθεί.

Ο κόσμος πεινάει και τα κόμματα της Βουλής μοιράζονται το ποσό των 11 εκ. ευρώ!

Η ελληνική κοινωνία στενάζει κάτω από υποχρεώσεις που αδυνατεί να τακτοποιήσει, παρόλα αυτά τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου αναμένεται να μοιραστούν εντός της εβδομάδας το υπέρογκο για την εποχή ποσό των 11 εκ. ευρώ!

Σε φυλάκιση καταδικάστηκαν 3 συνδικαλιστές των ΟΤΑ



Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν την Παρασκευή 29/3 οι τρεις εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. που δικάζονταν στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων.
Πρόκειται για τον Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και πρόεδρο του σωματείου της Νέας Ιωνίας, την Κική Καραγιώργου, πρόεδρο του σωματείου του Νέου Ηρακλείου και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον Νίκο Μαυρουδή, συνδικαλιστή εκλεγμένο στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Η ανάπτυξη άρχισε…

Μακαρονια



φωτό από  το μεγαλύτερο blog της πόλης

Crowdfunding: δυνατότητα διαδικτυακής χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών πάσης φύσεως


Το Crowdfunding, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η διαδικτυακή χρηματοδότηση δημιουργικών ιδεών πάσης φύσεως: όποιος έχει μια ιδέα μπορεί να την αναρτήσει σε ειδικές πλατφόρμες και να συλλέξει χρήματα από τους πολίτες.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση να οργανώνονται, από τους ίδιους τους πολίτες, έργα τα οποία βελτιώνουν άμεσα την καθημερινότητα, αλλά και την ποιότητα ζωής στις πόλεις.

O Διοικητής του ΟΑΕΔ μιλάει στην Χριστινα Κοψινη

Ηλίας Κικίλιας, διοικητής ΟΑΕΔ
Ποτέ δεν είχαμε πολιτικές απασχόλησης με όλο το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων
Καθ’ οδόν προς Παγκράτι ο οδηγός του ταξί ακούει ειδήσεις και σχολιάζει αυτήν που αφορά την ανεργία: «Αυτός ο Κικίλιας φαίνεται σοβαρός άνθρωπος και παίζει και καλό μπάσκετ». Ομως, ο κ. Ηλίας Κικίλιας δεν παίζει καθόλου καλό μπάσκετ και, όπως επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά, χάνει μονίμως σε... δημοσιότητα από τον εξάδελφό του, τον γνωστό πρώην μπασκετμπολίστα και βουλευτή της Ν.Δ. Βασ. Κικίλια.
Ωστόσο, αφού... συμφώνησα με τον οδηγό, κατέβηκα στη διασταύρωση Αρριανού και Αρχελάου. Ο διοικητής του ΟΑΕΔ βρισκόταν ήδη στο Musique Cafe and more και απολάμβανε ένα ποτήρι μπίρα. Η συζήτηση ξεκίνησε αμέσως.

Άνεργη μητέρα λιποθύμησε από την πείνα μέσα στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Σοκάρει η ιστορία μιας άνεργης μητέρας που πήγε να ζητήσει δουλειά από τον γενικό γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης και κατέρρευσε μπροστά στα μάτια του από την πείνα..