Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

«Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ συγκράτησαν την ανεργία»

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ τονίζει την εκτίμησή του ότι οι δράσεις που ανέλαβε ο Οργανισμός από τις αρχές του 2012 έως σήμερα, είχαν σαν αποτέλεσμα την ανάσχεση της αύξησης τού ρυθμού της ανεργίας τουλάχιστον κατά 5%.

Ανεργία - σοκ: 22,6% το α΄τρίμηνο του 2012

Στο 22,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2012 από 20,7% το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πρόταση της ΔΗΜΑΡ για την άμεση διακυβέρνηση της χώρας

 ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ / ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος και η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση όλων των άλλων αλλαγών. Στην κατεύθυνση αυτή προτεραιότητες είναι:

α) Κάθαρση στο πολιτικό σύστημα

Αδειάζει και το ταμείο για τα επιδόματα ανεργίας


Σε οικονομικό αδιέξοδο είναι ο ΟΑΕΔ, που αναζητά 260 εκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να καταβάλει κανονικά τα επιδόματα (π.χ. ανεργίας) μέχρι το τέλος του χρόνου.
Παράλληλα απαιτούνται 120 με 150 εκατομμύρια ευρώ για να υλοποιηθεί μια σειρά δράσεων, όπως η επιδοτούμενη απασχόληση 35.000 ανέργων στους δήμους (χρήματα που μπορούν να προέλθουν από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων)

Οικολόγοι-Πράσινοι: Επτά προτάσεις για την ανεργίαΕπτά προτάσεις διεξόδου για την ανεργία παρουσίασαν οι Οικολόγοι Πράσινοι στην κεντρική προεκλογική τους εκδήλωση.