oaednews

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Προκηρύχθηκαν 994 θέσεις ελεγκτών από το υπ. Οικονομικών


Στην κάλυψη 994 θέσεων ελεγκτών που θα επιφορτιστούν με την βεβαίωση και αναγκαστική είσπραξη οφειλών και προστίμων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Πορεία διαμαρτυρίας ανέργων στο κέντρο της Αθήνας



Κλειστές παραμένουν αυτή την ώρα η Αμαλίας και η Πανεπιστημίου, έως την Ομόνοια, καθώς άνεργοι και μέλη αριστερών οργανώσεων πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας.

Τρομακτικό άλμα της ανεργίας το γ’ τρίμηνο


Εκτός αγοράς εργασίας πάνω από έναν στους τρεις νέους 15 – 29 ετών
Πάνω από ένα έτος αναζητούν μάταια δουλειά πάνω από τους μισούς ανέργους
Στο 17,7% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας κατά το γ’ τρίμηνο του 2011. Πρόκειται για αλματώδη αύξηση σχεδόν πέντε ποσοστιαίων μονάδων από το 12,4% του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

«Ναι» στις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


«Με ουσιαστικά κριτήρια αξιολόγησης και όχι με οριζόντια μέτρα»

«Ναι» στις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, εφόσον η τρόικα έχει πρόταση για τον τρόπο που αυτό θα γίνει, λέει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων άφησε ο Ρέππας


Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης της εφεδρείας ή δεύτερου κύματος εφεδρείας ή ακόμα και να ενταχθούν κλάδοι του δημοσίου στην εφεδρεία όπως τα σώματα ασφαλείας που δεν είχαν ενταχθεί.

Έξω από το Κοινοβούλιο οι συνταξιούχοι


Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΝΑΤ, του ΟΣΕσυγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Αντίδοτο για την ανεργία τα κονδύλια του ΕΣΠΑ


Στον οδικό χάρτη για τους στόχους και τα μεγάλα αναπτυξιακά projects που είναι έτοιμα και αρχίζουν πια να υλοποιούνται σε κάθε περιφέρεια της χώρας αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,

Aπατεώνισσα υποσχόταν διορισμούς σε ανέργους


Εκμεταλλευόμενη την αγωνία ανέργων να αποκατασταθούν επαγγελματικά μια 55χρονη ομογενής υποσχόταν πως μπορεί να  εξασφαλίσει  έναντι βέβαια χρηματικής αμοιβής θέσεις οδηγού ασθενοφόρου, νοσηλευτικού προσωπικού και καθαριότητας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.