oaednews

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η ανεργία πολλαπλασιάζει τον ψηφιακό αποκλεισμό

Η ΕΛ.ΣΤΑΤ. χτυπάει καμπανάκι για τη μη τεχνολογική ενσωμάτωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού λόγω κρίσης. Παρ’ όλα αυτά αυξήθηκαν κατά 4,8% οι χρήστες του ίντερνετ στην Ελλάδα

Του Μιχαήλ-Αγγελου Κωνσταντόπουλου

Λίγο πριν από την εποχή του δωρεάν wi-fi, καμπανάκι χτυπά η ΕΛ.ΣΤΑΤ. επισημαίνοντας τον κίνδυνο ψηφιακού αποκλεισμού για δύο στους τρεις Ελληνες, είτε λόγω οικονομικών παραγόντων είτε λόγω ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού.

Στο κόκκινο η ανεργία στην Ξάνθη! Εγκαταλείπουν την πόλη άνεργοι οικοδόμοι

Τον δρόμο της ξενιτιάς έχουν πάρει τα τελευταία τέσσερα χρόνια εκατοντάδες άνεργοι οικοδόμοι της Ξάνθης που ψάχνουν την τύχη τους σε χώρες του εξωτερικού, πιάνοντας δουλεία σε...
ναυπηγεία ή άλλες δραστηριότητες χειρωνακτικής φύσεως.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ένωσης Οικοδόμων Εργατών Ξάνθης κ. Σαλή Κεχαγιά η ανεργία στον κλάδο των οικοδόμων στην Ξάνθη αγγίζει το 90%, οδηγώντας στην πλήρη οικονομική εξαθλίωση εκατοντάδες εργάτες και τις οικογένειες τους.

Καταπολεμούν την ανεργία τα «πράσινα» επαγγέλματα

Τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση των ΑΠΕ εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν τα επόμενα χρόνια ζήτηση στην αγορά εργασίας, όπως δήλωσε ο επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Λάζλο Άντορ, κατά την επίσκεψή του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Επιστροφή των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας στους συνταξιούχους με αναπηρία άνω του 80%

Εφάπαξ παροχή από 800 έως 2.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 3.600 συνταξιούχους του δημοσίου με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Η καταβολή του ποσού θα γίνει τον Απρίλιο και αποτελεί όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για προσαύξηση της σύνταξη των συνταξιούχων αυτών με εφάπαξ ποσό λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που είχαν περικοπεί το 2013.

Τροπολογία στη Βουλή: Πότε απολύονται οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

Ανοίγει ο δρόμος για οριστική έξοδο από το Δημόσιο όσων υπαλλήλων έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν κατόρθωσαν εντός οκταμήνου να επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις, με τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία αίρει τις απαγορεύσεις που ισχύουν προεκλογικά.

Σκέψεις των (Επιχειρηματικών) Καιρών: Ο Δρόμος για την Αλλαγή της Επιχειρηματικής Κουλτούρας


Γράφει ο  Αντώνης Γαβαλάς.
Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να γίνονται στην Ελλάδα αρκετές προσπάθειες οργάνωσης των ελλήνων επιχειρηματιών και παίρνονται πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τη βελτίωση της επιχειρηματικής πρακτικής και κουλτούρας.

Ευκαιρίες απασχόλησης: Γίνετε συνεργάτες στην ΕΛΣΤΑΤ

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
Ηλεκτρονική αίτηση θα μπορούν να υποβάλουν στην ΕΛΣΤΑΤ οι ενδιαφερόμενοι για τις προσλήψεις συνεργατών που επιθυμούν να απασχοληθούν ως ιδιώτες συνεργάτες στις διενεργούμενες στατιστικές εργασίες.
Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων για τις προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ, για να εγγραφούν στο νέο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών της Στατιστικής Αρχής θα υποβάλλονται από σήμερα 5 Μαρτίου 2014 μέχρι την 5η Απριλίου 2014.

Οι θυσίες της Ελλάδος και το άλλο Δημόσιο

Καθώς ξαναδιάβαζα τον τόμο «Αι θυσίαι της Ελλάδος στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» που εκδόθηκε το 1946 και επανέκδωσε τώρα η «Καθημερινή», μου ήρθαν στον νου οι αυθόρμητες σκέψεις που έκανα την πρώτη φορά που ξεφύλλισα το λεύκωμα αυτό πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια. Πώς ήταν δυνατόν, αναρωτήθηκα, στις τραγικές συνθήκες της Κατοχής και της απελευθέρωσης, με κατεστραμμένες υποδομές και με ασήμαντους πόρους να μπορεί να παραχθεί υπό την αιγίδα του ελληνικού Δημοσίου ένα τέτοιο, εντυπωσιακής επιστημονικής και τεχνικής αρτιότητας, έργο;

ΟΑΕΔ: Έρχονται 50.000 νέες θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις την άνοιξη



Νέες θέσεις εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να διαθέσει ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που πρόκειται να ξεκινήσει από τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου.