oaednews

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη σημερινή, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, συνεδρίασή της και μετά την έκδοση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την Απεργία – Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε:
  •  Καταγγέλλει την Κυβέρνηση που συνεχίζοντας την αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική της επιστρατεύει τη δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έναν αγώνα που έχει την καθολική συμμετοχή των υπαλλήλων, έναν αγώνα που υπερασπίζεται τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ενάντια στην πολιτική συρρίκνωσης και παράδοσής τους στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Ανακοινωση Ομοσπονδίας Υπαλληλων ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX. 2109924316
e-mail: omosp.ypal.oaed@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 120 / 17-9-2014

Προς τις Ενώσεις Μέλη μας

Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: «Ενημέρωση - ενέργειες Ομοσπονδιας"
            H Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, όπως σας έχουμε ενημερώσει, έχει ξεκινήσει μια σειρά επαφών με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις της για την υπάρχουσα κατάσταση του ΟΑΕΔ και να διεκδικήσει έναν ποιοτικότερο, ενιαίο, δημόσιο και στην υπηρεσία του πολίτη Οργανισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με:
 Τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Αμπατζόγλου
 Τον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση
 Τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου
 Τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πλακιωτάκη
 Την Ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Κεντρικός άξονας της ατζέντας των συναντήσεών μας είναι η ισχυροποίηση του Οργανισμού, ως του μοναδικού Δημόσιου Φορέα Απασχόλησης. Θέσαμε μετ’ επιτάσεως κυρίως:

·        Την άμεση - και όχι μέσω ΙΚΑ - απόδοση στον Οργανισμό των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών που καταβάλλονται υπέρ ΟΑΕΔ
·        Την κατάργηση του «νόμου Κουτρουμάνη», για παρακράτηση από το ΙΚΑ του 30% των εισφορών που καταβάλλονται υπέρ ΟΑΕΔ,
·        Την παύση προγραμμάτων voucher, ΤοπΣΑ, ΤοπΕΚΟ κλπ, καθώς όπως έχουμε εξηγήσει αναλυτικά, αυτά τα προγράμματα λειτουργούν σε βάρος των ανέργων και στη βάση μιας παραοικονομίας που «βάζει χέρι» στο δημόσιο χρήμα και επιθυμεί να εκμεταλλευτεί τους ανέργους και να βγάλει τεράστια κέρδη εκμεταλλευόμενη το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Επισημάναμε για μία ακόμη φορά, την κατάσταση που επικρατεί έξω από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ με τους ιδιώτες (ΚΕΚ) να έχουν στήσει παραμάγαζα με ανασφάλιστους εργαζόμενους τους που στριμώχνονται και σπρώχνονται με τους ανταγωνιστές του  προσπαθώντας με διαφημιστικά και παραπλανητικά φυλλάδια να εξασφαλίσουν «πελάτες» από τους ανέργους, δημιουργώντας τους εσφαλμένες προσδοκίες.

Τί είναι το Solidarity Now του Τζορτζ Σόρος

Του Δημήτρη Διαμαντίδη
Στη δημιουργία τεσσάρων Κέντρων Αλληλεγγύης πανελλαδικά στοχεύει το δίκτυο Solidarity Now στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε από το Open Society Foundations του γνωστού επενδυτή Τζορτζ Σόρος. Μετά τη Θεσσαλονίκη, όπου το πρώτο ανάλογο Κέντρο πανελλαδικά εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες, έρχεται η σειρά της Αθήνας.

Solidarity Now: Δωρεές ως €750.000 για στήριξη της απασχόλησης

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη στήριξη της απασχολησιμότητας στην Ελλάδα, το δίκτυο SOLIDARITY NOW προχωρεί σε δωρεές, ύψους έως 750.000 ευρώ, για την υλοποίηση νέων προγραμμάτων που αποσκοπούν στο να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας και της υποαπασχολησιμότητας στη χώρα μας.