oaednews

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Μαθήματα Αυτοάμυνας


                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

               
Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων που προωθεί και σε συνεργασία με το αθλητικό πολιτιστικό σωματείο ΠΑΜΜΑΧΟΝ που εκπροσωπείται από τον συνάδελφο Γιώργο Τσιούρη, θα λειτουργήσει τμήμα εκμάθησης αυτοάμυνας, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 16:00 -17:00. Παρακαλούμε όσους ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με το συνάδελφο στο mail g.a.tsiouris@gmail.com ή στο τηλ. 6937403470

Όλη η λίστα με τα επιδόματα του ΟΑΕΔ που αυξάνονται - Αυτά είναι τα νέα ποσά από 1.1.2019

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αναμένεται να επηρεάσει δεκάδες επιδόματα που δίνονται από τον ΟΑΕΔ αλλά και μια σειρά προγραμμάτων που αμείβονται με βάση τις κατώτατες αποδοχές.Το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που προκηρύσσει ο ΟΑΕΔ, δεν συνδέεται σήμερα με τον κατώτατο μισθό. Κι αυτό γιατί ο μισθός για τους ωφελούμενους του προγράμματος ανέρχεται σε 495,25 ευρώ τον μήνα για ωφελούμενους ηλικίας 25 ετών και άνω, ενώ για τους ωφελούμενους ηλικίας κάτω των 25 ετών ο μισθός ανέρχεται σε 431,75 ευρώ μηνιαίως.

Πιστοποιητικό Διοικητικής Επάρκειας για δημοσίους υπαλλήλους κατηγορίας ΔΕ και άλλες αλλαγές σε ν/σ του ΥΔΑ

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, ορίζεται ότι από 1 Ιανουαριου 2019 οι προσλήψεις του πάσης φύσεως τακτικού και εποχικού προσωπικού θα διενεργούνται βάση πολυετούς και ετήσιου στρατηγικού προγραμματισμού.
Παράλληλα, για την έγκριση οποιοδήποτε αιτήματος πρόσληψης τακτικού προσωπικού από φορείς της γενικής κυβέρνησης που έχουν υποχρέωση τήρησης ψηφιακού οργανογράμματος απαιτείται η προηγούμενη ανάρτηση σε αυτό της οικίας κενής θέσης.

Ανεργία: Παραμένει «πρωταθλήτρια» σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα - Αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat

Αναλυτικά, τον Νοέμβριο του 2018, η ανεργία στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 7,9% από 8% τον Οκτώβριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2008. Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 6,7%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2000. Ένα χρόνο πριν, το Νοέμβριο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 8,7% και 7,3% αντιστοίχως. Συνολικά, καταγράφηκαν 16,491 εκατ. άνεργοι στην ΕΕ και 13,040 εκατ. άνεργοι στην Ευρωζώνη.
Η ανεργία στη χώρα μας

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Συνάδελφοι,
Σας υπενθυμίζουμε ότι αύριο  Πέμπτη  10 Ιανουαρίου  και την Παρασκευή  11  και ώρες 9π.μ. έως 1μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στη Διοίκηση, στην αίθουσα  εκδηλώσεων, στο υπόγειο.
Τονίζουμε την τεράστια και ανθρωπιστική αξία της ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ και καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες, να στηρίξουν την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, που είναι και κοινωνική ανάγκη και επιταγή.