oaednews

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Τοποθέτηση προστατευομένων του Ν.2643/98 σε θέσεις του Δημόσιου Τομέα στην Περιφ. Αττικής και Νήσων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 16/12/11 και ώρα 14:00, θα αναρτηθούν οι πίνακες τοποθέτησης προστατευομένων του Ν. 2643/98 σε θέσεις του Δημοσίου τομέα,

3,21% περισσότεροι άνεργοι το Νοέμβριο


 Στα 715.693 άτομα ανέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Νοέμβριο. Από αυτά 301.659 είναι άνδρες (ποσοστό 42,15%) και 414.034 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,85%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά  3,21% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. 

Σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο μετά το φιάσκο της εφεδρείας

«Πολιτικό μήνυμα και όχι ταμπού είναι η έξοδος των δημόσιων υπάλληλων από το κράτος» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αποτυχία του μέτρου της εφεδρείας. 

Ρέππας: Η εφεδρεία δεν είναι πλέον ταμπού

Πλαστές βεβαιώσεις εργοδότη στον ΟΑΕΔ Νίκαιας


Δεύτερη απάτη με επιδόματα- μαϊμού διαπιστώθηκε από προσωπικό του ΙΚΑ μέσα σε λίγες ώρες.

Α. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ :Οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να θέτουν μακροπρόθεσμούς στόχους


Οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να βλέπουν μακριά τόσο στον χρόνο όσο και στον χώρο, να θέτουν μακροπρόθεσμούς στόχους και να απευθύνονται όχι μόνο στην αγορά της Ελλάδας αλλά σε αυτήν της ΕΕ των 500.000.000 καταναλωτών.

Η ανεργία κοστίζει και στην υγεία μας


Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που δημιουργούνται όταν χάσει κάποιος τη δουλειά του, τώρα μια νέα ιατρική έρευνα υποστηρίζει ότι οι απολυμένοι υπάλληλοι κινδυνεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους! 

Η ανεργία αυξάνει τα ποσοστά πρόωρων θανάτων

Έρευνα των πανεπιστημίων McGill και Stony Brook αποκάλυψε πως η ανεργία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 63%. Για να καταλήξουν οι ερευνητές στο εν λόγω συμπέρασμα, μελέτησαν ήδη υπάρχουσες έρευνες που αφορούσαν σε συνολικό δείγμα 20 εκατ. ανθρώπων σε 15 δυτικές κατά κύριο λόγο χώρες, τα τελευταία 40 χρόνια.

Υπερδύναμη της φτώχειας

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑ

Ταλανιζόμενοι από το υψηλό κόστος διαβίωσης, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί, περίπου ένας στους δύο, γλιστρούν κάτω από το όριο της φτώχειας ή αγωνίζονται να συγκρατηθούν στην κατηγορία των πολιτών με χαμηλό εισόδημα. Συρρίκνωση της μεσαίας τάξης, υψηλά ποσοστά ανεργίας κι ένα διάτρητο δίχτυ ασφαλείας από τους μηχανισμούς πρόνοιας δημιουργούν μια διογκούμενη κατηγορία εκατομμυρίων εργαζομένων και οικογενειών που βιώνουν τον οικονομικό μαρασμό, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία.