oaednews

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Μειώθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική αγορά εργασίας, με τις νέες θέσεις εργασίας να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών και την ανεργία να υποχωρεί σε χαμηλό πέντε ετών. 
 

«Ανάρμοστες συμπεριφορές» το νέο «εργαλείο» για διώξεις συνδικαλιστών

Αν και πολλές φορές η ιστορία, όπως λένε επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, εδώ η επανάληψη - επαναφορά «συνδικαλιστοδικείων» και «ανάρμοστης συμπεριφοράς», που το μεν πρώτο θυμίζει μαύρες εποχές, το μεν δεύτερο μας θυμίζει τις διώξεις για «τεντυμποϊσμό» με το νόμο 4000 του 1958, εδώ η δίωξη είναι πραγματική και καθόλου χιουμοριστική διάθεση δε δημιουργεί. Μπαράζ ανακοινώσεων συμπαράστασης από δεκάδες συλλόγους εκπαιδευτικών, αλλά και από άλλες συλλογικότητες.

Η μεγάλη φορολογική αδικία κατά των μισθωτών και υπέρ των ελεύθερων επαγγελματιών

Οπως προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ μόλις το 8% των νοικοκυριών με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις δηλώνει το 30% των φορολογητέων εισοδημάτων και πληρώνει το 70% των συνολικών φόρων.

Νεκρός στον χώρο εργασίας του έπεσε 54χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΔ. Έφερε σοβαρά εγκαύματα από φωτιά


Έρευνες για τα ακριβή αίτια θανάτου του υπαλλήλου του ΟΑΕΔ στην Κομοτηνή διεξάγει η εγκληματολογική υπηρεσία, αλλά και ο ιατροδικαστής.

33 ευρώ τη μέρα για άνεργους γιατρούς απο ΕΣΠΑ

Κάτι κοντά σε 33 ευρώ τη μέρα και για περίπου 6 μήνες θα μπορούν να «βγάλουν» 1.300 άνεργοι γιατροί, υγειονομικοί, αλλά ακόμη και οικονομολόγοι και δικηγόροι, εάν ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτηθεί με 15,6 εκατ. ευρώ.