oaednews

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Ατελείωτες ουρές στον ΟΑΕΔ-ΚΠΑ2 ΚΩ - 2 υπάλληλοι εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζομένων (φώτο)

http://kosvoice.gr

Από τις 7 το πρωί κάθε μέρα ξεκινάει να μαζεύεται ο κόσμος για να καταθέσει τα χαρτιά του για τα διάφορα επιδόματα και κυρίως το επίδομα ανεργίας.
Τώρα που κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ξενοδοχεία και οι εποχικές επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι κατά εκατοντάδες τρέχουν στον ΟΑΕΔ.

Καμιά πρόταση για την ανεργία

Την ώρα που εμμέσως πλην σαφώς έχει ανοίξει η -παράλογη- συζήτηση για πρόσθετα μέτρα το 2014, η ανεργία στην Ελλάδα αναδεικνύεται σε υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα. Την αναρρίχηση της ανεργίας στο 34% έως το 2016 προβλέπει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Ψηφιακή υπογραφή αντί για χαρτομάνι


 Η λεκτρονικά θα διακινούνται τα έντυπα από υπουργείο σε υπουργείο από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά, ενώ ο στόχος είναι μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014 (τέλος Ιουνίου) να έχει εφαρμοσθεί η ψηφιακή υπογραφή σε όλο το Δημόσιο, γεγονός που μέσα σε ένα χρόνο μπορεί να εξοικονομήσει για το κράτος ένα ποσόν της τάξης των 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Για «ντάμπινγκ μισθών» στη βιομηχανία κρέατος κατηγορεί τη Γερμανία η Γαλλία

Mεγάλη εταιρία πουλερικών αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 1.000 εργαζόμενους στη Βρετάνη αφού οδηγήθηκε σε πτώχευση.Η κυβέρνηση της Γαλλίας κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Γερμανίας ότι συμβάλλει στο ξέσπασμα κρίσης στον τομέα του κρέατος, προωθώντας την απαράδεκτη πρακτική του «ντάμπινγκ μισθών».

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΤΑΞΑ

Το σωματείο εργαζόμενων στο Μεταξα δηλώνει: Καθιστούμε σαφές ότι η δημόσια υγεία είναι σε σημείο κατάρρευσης και οι φιέστες και τα επικοινωνιακά τρικ δεν έχουν άλλο ρόλο από το να παραπλανήσουν τους ασθενείς και το λαό...Καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και τους ασθενείς σε διαμαρτυρία, στο προαύλιο του νοσοκομείου την Τετάρτη 23/10/13 και ώρα 10.30.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: Πρόγραμμα για άνεργους επιστήμονες

Ένα πρόγραμμα που βοηθά άνεργους επιστήμονες να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία με εξειδίκευση σε αντικείμενα συναφή με τον αγροτικό χώρο, υλοποιεί ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).
Ποιους αφορά

ΣΕΤΕ: Κύρια προτεραιότητα η δημιουργία ενός ισχυρού χαρτοφυλακίου προϊόντων

Ως τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί η αναπτυξιακή στρατηγική του τουρισμού, ο ΣΕΤΕ, κατά τη διάρκεια του 12ου Συνεδρίου του, παρουσίασε σήμερα τα αποτελέσματα της μελέτης McKinsey: “Τουριστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2021”. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, τα επόμενα 8-10 χρόνια, ο τουρισμός θα αποτελέσει κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 35% και το 38% του συνολικού αναπτυξιακού δυναμικού σε όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) και απασχόλησης αντίστοιχα. Οι διεθνείς επισκέπτες θα φθάσουν τα 22-24 εκατ., με παράλληλη αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι. H συνολική συνεισφορά σε ΑΠΑ θα είναι 41-44 δισ. ευρώ (+ 16-17 δισ. ευρώ από ό,τι σήμερα) και περίπου 1 εκατ. στην απασχόληση (+ 300.000 θέσεις).

Ενημερωτική εκδήλωση για το “Ημαθία 2012” στη Βέροια


Εσπερίδα με  αντικείμενο την ενημέρωση σε σχέση με τον τρόπο επιλογής των 80 ωφελουμένων και των 20 επιλαχόντων της πράξης  «ΗΜΑΘΙΑ 2012 - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ», αλλά και τη μέχρι τώρα πορεία της πράξης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/10/2013 και ώρα  6 μ.μ., στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Δήμου Βέροιας.

Η έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων επιλογής των ωφελουμένων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/10/2013 και πρόκειται να αναρτηθούν στα τρία σημεία συλλογής των αιτήσεων, Δήμος Βέροιας, ΑΝ.ΗΜΑ και Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Βέροιας, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βέροιας www.veria.gr και στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.imathia2012.gr.

Ένα «λάθος» που μόνο λάθος δεν ήτανε



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΜΠ


Διαβάσαμε με έκπληξη το νέο άρθρο της δημοσιογράφου του Βήματος κ.Παπαματθαίου, η οποία μέσα σε μερικές ώρες ασχολήθηκε για δεύτερη φορά με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, διασπείροντας ψευδείς ή διαστρεβλωμένες ειδήσεις.
Εν αρχή υπήρχε η «πληροφορία» της δημοσιογράφου ότι ως εργαζόμενοι στο ΕΜΠ αποφασίσαμε την συμπλήρωση της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας.

«Κόβουν» από ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥY& ΟΑΕΔ


«Κόβουν» από ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥY&ΟΑΕΔ
Από το 2013-2014 θα μπει «ψαλίδι» κατά 2,1 δισ. ευρώ στη χρηματοδότηση του κρατικού προϋπολογισμού προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ενημερώνοντας τη Διαρκή Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής. Μειωμένη θα είναι παράλληλα και η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και τουΟΑΕΔ κατά 1,8 δισ. ευρώ. Το 2013 θα δοθούν 15,7 δισ. ευρώ για ασφαλιστικά ταμεία, ΕΟΠΥΥ και ΟΑΕΔ, ενώ με βάση το προσχέδιο του 2014 θα δοθούν 13,2 δισ. ευρώ.

Μηδενική ανάπτυξη και ανεργια 30% βλέπει το ΚΕΠΕ

Μηδενική ανάπτυξη και ανεργία στο 29,3% εκτιμά για το 2014 το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Ειδικότερα, στην τετραμηνιαία έκδοσή του «Οικονομικές εξελίξεις», το ΚΕΠΕ προβλέπει για φέτος ύφεση 3,55%, ηπιότερη από τις προηγούμενες εκτιμήσεις του, καθώς, όπως αναφέρει υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία βαίνει προς πορεία εξόδου από την ύφεση. Τον Ιούνιο, προέβλεπε ύφεση 4,1% περίπου για το 2013 και ύφεση 0,55% για το 2014. Παράλληλα, στην έκθεσή του, υποστηρίζει πως υπάρχουν πλέον σαφείς ενδείξεις για πιθανή έναρξη μιας πορείας εξόδου της οικονομίας από την ύφεση, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να προδιαγραφεί πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό και πότε η οικονομία θα επιστρέψει σε ρυθμό ανάπτυξης.

Πωλήθηκε το κτήριο του Κεράνη με άλλα 27 ακίνητα

pireas2day.gr
Ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία πώλησης των παλιών αποθηκών του «Κεράνη», στην οδό Θηβών, όπου προγραμματίζεται να μεταστεγαστούν τα δικαστήρια του Πειραιά, ανάμεσα σε ένα «πακέτο» συνολικά 14 ακινήτων.

Δέσποινα Κουτσούμπα:Όχι άλλα ψέματα!!!! Μιλάει και για τον ΟΑΕΔ